©  ISOPIX

“We don’t talk about Bruno, no, no, no”: waarom is de megahit uit ‘Encanto’ niet genomineerd voor een Oscar?

Het immens populaire nummer We don’t talk about Bruno uit de disneyfilm Encanto is niet genomineerd voor een Oscar. Gisteren werden de nominaties door de Academy bekendgemaakt en bleek dat het nummer Dos oruguitas uit dezelfde film mee zal dingen naar de prijs. De makers wisten namelijk niet dat het zo’n hit zou worden, zo schrijft de BBC.

SVO
Bron: BBC

LEES OOK. Oscarnominaties zijn binnen: ‘The Power Of The Dog’ is koploper, Belgische ‘Un monde’ niet genomineerd

Disneyfilm Encanto vertelt het verhaal van Mirabel Madrigal uit Colombia, de enige in haar familie die geen magische krachten heeft. Mirabel voelt zich buitengesloten, tot de familie en het huis hun krachten lijken te verliezen en zij de enige lijkt die de magie kan redden.

De film kwam uit eind november, en meteen daarna werd We don’t talk about Bruno een gigantische hit. Het werd zelfs het allereerste Disneylied dat de nummer één haalde in de Billboard Top 100 in de Verenigde Staten. Het probleem was dat Disney de inzending voor de categorie “Beste soundtrack” al moest indienen op 1 november, nog voor de film uitkwam. Dat maakte het moeilijk kiezen, omdat je natuurlijk niet kan voorspellen welk nummer het populairst zal worden.

Disney had meerdere nummers uit de film kunnen indienen. Maar dan loop je het risico dat ze allemaal worden genomineerd en de stemmen worden verdeeld. Daarom koos het voor één nummer. Dos oruguitas, een trager lied in het Spaans, dat volgens de BBC past bij de vibe van de Oscars.

LEES OOK. ‘We Don’t Talk About Bruno’ is eerste Disneylied ooit op één in Billboard Top 100

Billy Eilish

De componist, Lin Manuel Miranda, bekend voor In the Heights, Hamilton en enkele nummers voor Disneyfilm Vaiana, heeft intussen gereageerd op de nominaties. Met de prijs zou hij de EGOT-titel behalen, een afkorting voor Emmy, Grammy, Oscar en Tony. “Wanneer je een nummer instuurt voor de Oscars, wil je vooral dat het de ziel van de film laat zien”, zei hij. “En voor ons was Dos Oruguitas het fundamentele verhaal van de film.”

Dos oruguitas neemt het op tegen enkele kleppers als No time to die, uit de James Bond-film van Billie Eilish en Be alive uit King Richard van Beyonce.De kans dat Eilish de prijs mee naar huis neemt is groot, aangezien de Bondsoundtracks het steeds goed hebben gedaan. Maar wie weet, rijft Miranda binnenkort toch zijn allereerste Oscar binnen.

Beluister hier Dos oruguitas uit Encanto:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER