Wally en zijn begeleider zoeken mee naar de verdwenen Natacha de Crombrugghe in Peru.
Volledig scherm
Wally en zijn begeleider zoeken mee naar de verdwenen Natacha de Crombrugghe in Peru. © AFP

Golden retriever Wally geheim wapen in zoektocht naar vermiste Natacha (28) in Peru

In Peru gaat de zoekactie naar de vermiste Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe (28) een nieuwe dag in. De reddingsdiensten krijgen sinds gisteren de hulp van golden retriever Wally, een politiehond die al eerder vermisten wist terug te vinden. Volgens lokale media zou de piste van een eventuele moord op de hotelkamer van de jonge vrouw intussen uitgesloten worden na sporenonderzoek.

  1. Rugzak van vermiste Natacha de Crombrugghe (28) gevonden in Peru, ouders helpen mee zoeken naar dochter

    Rugzak van vermiste Natacha de Crombrugg­he (28) gevonden in Peru, ouders helpen mee zoeken naar dochter

    In Peru is een rugzak gevonden van de vermiste Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe (28). Dat heeft het parket van Brussel bevestigd aan HLN. De jonge vrouw verdween iets meer dan twee weken geleden in Cabanaconde, in het zuiden van het land. Sindsdien heeft niemand nog iets van haar gehoord. Haar ouders zijn inmiddels aangekomen in Peru en zullen reddingswerkers mee helpen zoeken naar hun dochter in het natuurgebied waar ze heen wilde trekken. Het Openbaar Ministerie zou echter ook een misdrijf niet uitsluiten en heeft een onderzoek geopend.
  2. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.