In heel wat Zweedse nachtclubs en discotheken is “het rijk der vrijheid” in de nacht van dinsdag op woensdag alvast uitbundig gevierd. ©  AFP

Ook Zweden heft coronamaatregelen op, en dat is goed nieuws voor toeristen

Na Denemarken heeft ook Zweden bijna alle coronamaatregelen vaarwel gezegd.

Bron: BELGA

LEES OOK. Iedereen ziet versoepelingen zitten, zelfs de experts: “Code oranje is onvermijdelijk”

Sinds woensdag zijn er geen beperkingen meer op de openingsuren voor restaurants en cafés, en je hoeft je er niet meer te houden aan ‘social distancing’. Goed nieuws ook voor reizigers naar Zweden: EU-burgers moeten bij aankomst niet meer bewijzen dat ze gevaccineerd zijn, negatief getest zijn of genezen zijn van COVID-19.

Wie een evenement wil organiseren, moet geen limiet meer stellen op het aantal deelnemers. En bij grote drukte of op het openbaar vervoer hoeft het mondmasker niet meer op.

In heel wat Zweedse nachtclubs en discotheken is “het rijk der vrijheid” in de nacht van dinsdag op woensdag alvast uitbundig gevierd. Op beelden van Zweedse media waren lange wachtrijen te zien.

De Zweedse regering en de gezondheidsautoriteiten kondigden de opheffing van de meeste coronamaatregelen vorige week aan. De motivatie luidde dat de coronapandemie in een nieuwe fase is beland: de meeste Zweden zijn gevaccineerd, en wie besmet geraakt met de omikronvariant van het coronavirus, kent een veel milder ziekteverloop.

Aanbevelingen

Zweden houdt wel nog een reeks aanbevelingen aan. Belangrijkste is dat iedereen ouder dan 12 jaar zich tegen COVID-19 zou moeten laten inenten. En om de meest kwetsbaren te beschermen, zijn maatregelen in ziekenhuizen en woonzorgcentra nog steeds noodzakelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer