Voetganger overleden na aanrijding door locomotief in Gent

Deze middag is een voetganger om het leven gekomen na een aanrijding aan de spoorwegovergang aan de Pauwstraat in de Gentse wijk Meulestede. Een getuige zou gezien hebben hoe het slachtoffer langs de gesloten slagbomen wandelde.

Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur op de drukke lijn tussen Eeklo en Gent Sint-Pieters. Op dat moment passeerde een locomotief aan de spoorwegovergang. Een voetganger die voorbij de slagbomen zou zijn gewandeld is daarbij aangereden. Het parket komt ter plaatse om de precieze omstandigheden van de aanrijding te onderzoeken. Volgens de eerste berichten zou het gaan om een ongeval.

Door het incident is het spoor volledig versperd in beide richtingen en rijden er geen treinen tussen Wondelgem en Gent Sint-Pieters. Vervoersmaatschappij NMBS voorziet pendelbussen. Vermoedelijk zal de hinder nog tot de avondspits aanslepen. 

Spoornetbeheerder Infrabel lanceerde al verschillende campagnes om te waarschuwen voor de gevaren van spoorlopen en het negeren van het alarmsignaal. 

Meest gelezen