© RDr

Woning onbewoonbaar na dakbrand in Opglabbeek

Oudsbergen -

In de Fazantenstraat in Opglabbeek is woensdag rond 16.30 uur een brand ontstaan tijdens dakwerken. De brandweer Oost-Limburg was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat het huis grote brand- en waterschade opliep. De woning is onbewoonbaar verklaard.

Tijdens dakwerken aan het plat dak van een bijgebouw naast de woning, ontstond er plots vuur onder het dak van de woning zelf. Het vuur verspreidde zich al snel, met hevige rookontwikkeling als gevolg. De brandweer Oost-Limburg rukte uit om de brand te blussen.

“We hebben verschillende gaten in het dak gemaakt om de rook te kunnen laten ontsnappen en de vuurhaarden te kunnen blussen”, zegt kapitein Rob Reynders van de brandweer Oost-Limburg. De brandweer kreeg de brand uiteindelijk onder controle, maar de bluswerken duurden tot 19.30 uur.

Rookintoxicatie

“De bewoner van het huis liep rookintoxicatie op en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht”, vult kapitein Robby Bollen aan. “Het huis is onbewoonbaar. Op de bovenverdieping is er zware rook- en waterschade. Ook de benedenverdieping liep heel wat waterschade op en is onbewoonbaar.” Roger Dreesen

 ©  Roger Dreesen

 © Roger Dreesen

 © Roger Dreesen

 © Roger Dreesen

 © Roger Dreesen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer