Studio 100-baas Hans Bourlon in betere tijden. Gisteren reageerde hij immens ontgoocheld om het mislopen van de FM-frequentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Studio 100-baas Hans Bourlon in betere tijden. Gisteren reageerde hij immens ontgoocheld om het mislopen van de FM-frequentie. © ANP Kippa

Studio 100 immens ontgoocheld om misgelopen FM-frequentie: “Vernieuwend”, volgens henzelf. “Te veel gebabbel”, volgens beslissers

ShowbizzTe veel gebabbel, te weinig muziek. Dat lijkt volgens het eindrapport de belangrijkste reden waarom Spring — het radioproject van Studio 100 — finaal naast de felbegeerde FM-radiofrequentie greep. Met ‘voorgrondradio’ wilde Studio 100 de ganse dag evenveel zendtijd besteden aan (actua)gebabbel als aan muziek. Ook voor Gert en James stond een humoristisch praatprogramma klaar. Maar die plannen mogen dus weer opgeborgen worden. “Een conservatieve keuze”, klinkt het ontgoocheld bij Studio 100, dat moet toekijken hoe Qmusic, Joe en Nostalgie hun FM-plek behouden.

62 reacties

  • Roger Vanthillo

    2 jaar geleden
    De stemmen die de rapporteurs van Deloitte hoorden waren niet aangenaam en spraken te snel. Zal wel zijn. Maar hebben de rapporteurs al eens geluisterd naar De Ochtend op radio 1 ? Over ratelen gesproken. Zit zelf ook net te wachten op de zoveelste indoctrinerende zender en ben van oordeel dat muziek de zeden verzacht, maar ben ook overtuigd dat er politiek wel iets meer achterzit. Welke politieker gaat nu DPG-media of Mediahuis voor het hoofd stoten ?
  • Gilbert Janssen

    2 jaar geleden
    Wéér een zender die véél te véél gebabbel wou brengen! Dat doen ze bij Joe al. Ik hoef niet te weten wat die presentatoren gegeten hebben of waar de files staan. En dankzij Android Auto stream ik wel mijn eigen muziek.
  • Luc Colpaert

    2 jaar geleden
    Gelukkig maar, want reeds genoeg plat amusement met als dieptepunt ´De Verhulstjes´. Geldmachine die nu ook een slechte verliezer blijkt te zijn. Oef!
  • christian demeester

    2 jaar geleden
    Gelukkig speelt het geld niet altijd zo een rol.
  • Carin Desmet

    2 jaar geleden
    Juste beslissing. Studio 100 kan niet op tegen Joe of Nostalgie