Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Ook N-VA wil e-steps verbieden voor jongeren onder 16 jaar

N-VA wil de regels rond e-steps, monowheels en gelijkaardige vervoersmiddelen aanscherpen. Concreet stellen Kamerlid Wouter Raskin en Vlaams parlementslid Marius Meremans voor slechts één persoon per toestel toe te laten, een minimumleeftijd van 16 jaar in te voeren en om dergelijke toestellen te verbieden op het voetpad.

16 reacties

  • Alain Perrault

    2 jaar geleden
    Als de wetgevers dan toch bezig zijn kan je de snelheid van de verschillende vervoermiddelen eens updaten aub : electrische fiets tot 30 km/u, e-bike tot 50 km/u, namaakauto zonder rijbewijs 50 km/u, brommers a klasse 30 km/ u en b klasse 50 km/u zodat de doorstroming gelijk loopt met de verkeersborden en snelheid van auto's. Dank u.
  • Bob VERSCHUEREN

    2 jaar geleden
    Volledig akkoord. Hopelijk vergeten ze ook niet dat voor elk van dit soort voertuigen een Belgische goedkeuring (gelijkvormigheidscertificaat) moet zijn voordat men er hier mee op de openbare weg mag komen. Dit kan door een verplichte inschrijving te voorzien zodat er een nummerplaat op moet en het moeilijker wordt om 'ongekeurde buitenlandse producten' via internetaankoop zomaar de baan op te laten rijden.
  • anne callebaut

    2 jaar geleden
    Zeker doen. In Aalst met drie op zo een step, al meermaals gezien. Luc.
  • peter maas

    2 jaar geleden
    Volledig verbieden zou pas veilig zijn.
  • bob jansens

    2 jaar geleden
    gewoon verbieden die ondingen...maar daar hebben de politici het lef niet voor