Bevoegd Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) gaf haar administratie na de overstromingen van vorige zomer de opdracht om systematisch in beroep te gaan tegen bouwvergunningen in overstromingsgevoelige gebieden.
Volledig scherm
Bevoegd Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) gaf haar administratie na de overstromingen van vorige zomer de opdracht om systematisch in beroep te gaan tegen bouwvergunningen in overstromingsgevoelige gebieden. © Tom Vierendeels, Photonews

Vlaamse overheid blijkt opvallend strenger voor bouwen in overstromingsgevoelig gebied

De Vlaamse overheid heeft sinds de zware overstromingen van afgelopen zomer opvallend vaker een beroep aangetekend tegen omgevingsvergunningen voor bouwprojecten in overstromingsgevoelig gebied. Dat blijkt uit cijfers van het departement Omgeving, waarover VRT NWS woensdag bericht.

33 reacties

  • medhi sauvage

    2 jaar geleden
    Gewoon wat frommelen in de marge van NVA, zoals met het energiedossier, tot groen het grondig komt oplossen en dan iedereen opstoken tegen groen. Het gekende NVA verhaal.
  • peeters jos

    2 jaar geleden
    Ik hoop dat mensen beseffen dat de betonstop een lapmiddel is. Aan overbevolking wordt niets gedaan. We gaan dus allemaal zoals sardienen op en naast elkaar gaan leven in steeds hogere appartementen.
  • emiel wouters

    2 jaar geleden
    Normaal ook, Als je daar wil wonen moet je daarna ook niet om schadeloosheid vragen. Dit zou zeker in het contract moeten staan. Maar ja velen lezen dit niet. En ze KRIJGEN het zeker niet mee van notaris of bank. om het thuis eens goed te lezen en eventueel te tekenen. Of om enige opmerkingen aan het contract te maken. Ik kan het weten, ik heb dit voorgehad met mijn zoon.
  • Willy Bogaert

    2 jaar geleden
    Dan is gans West Vlaanderen en de kust overstromingsgebied ?? of niet . Het zal weeral iets worden zoals de pensioenberekening ambtenaar / privé waar men niets aan doet .
  • Rudi Temperville

    2 jaar geleden
    Waar is de betonstop die jaren geleden beloofd was? Wat doet men nu? Alle dorpen volbouwen met appartementsgebouwen die niet in het straatbeeld passen en nog meer wateroverlast bezorgen.