Ongepaste intimiteiten op het werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Ongepaste intimiteiten op het werk. © ANP XTRA

ONZE OPINIE. Een ontslag voor één ongepaste opmerking is verregaand. Maar als meerdere vrouwen opstaan, mag daar niet over getwijfeld worden

Ze houden maar niet op, die onthullingen over grensoverschrijdend gedrag. En eerlijk gezegd, ik ben dankbaar voor die evolutie en de bewustwording die ze teweegbrengen. De Vlaamse Ombudsvrouw Gender benadrukt vandaag in onze krant dat slechts het topje van de ijsberg is blootgelegd, maar is hoopvol nu meer en meer bedrijven bevragingen onder hun personeel organiseren, ook al hebben ze nog geen idee hoe ze tegen de 'daders' zullen optreden. Ze zetten tenminste een stap.

20 reacties

  • Pascale Hendrickx

    2 jaar geleden
    Voor de mannen die effectief hun boekje te buiten gaan zou ik niet aarzelen. C4. Maar... er komt de laatste tijd ineens veel bagger boven dat ik mij niet van de indruk kan ontdoen dat er ´wraakacties´ bij zijn waar onschuldigen aan de schandpaal genageld worden. En dát kan dan veel miserie en vooral ongeloof en sceptische onderzoekers veroorzaken bij de echte intimidaties.
  • emiel wouters

    2 jaar geleden
    Mijn mening is dat dit eerst op sociale media moet gebracht worden, dan pas zal de aangesprokene zich geviseerd voelen. En zullen de beleidsmakers misschien hun handen van die mensen afhouden, of hun kak terug intrekken. Maar enkel daar is er genoeg beweging om iets gedaan te krijgen.
  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    Men mag ook eens een dresscode instellen voor vrouwen. Men ziet ze soms met de borsten half bloot winkelen. En begin nu niet oer preutsheid te leuteren aub. Die clichés kennen we.
  • Kato De Cock

    2 jaar geleden
    Een beetje tolerantie moet er toch wel zijn. De man/vrouw moet kenbaar maken dat bepaald gedrag of uitspraken ongewenst zijn, en er dus niet meer 'geflirt' mag worden. Voel je eens meer gevleid, als iemand je aantrekkelijk vind.
  • Piet Bol

    2 jaar geleden
    Ongepaste opmerkingen, je kan er letterlijk alle kanten mee uit. Er zijn grappen die ik niet meer durf vertellen zonder goed rond gekeken te hebben wie in gehoorsafstand staat. Een groot aantal woorden zijn ook al uit mijn vocabulaire geschrapt tenzij in beperkte kring. Komt bij dat sommigen klacht gaan neerleggen 10 jaar na de feiten. Hoe kan die mens zich nog verdedigen. Niet dus maar het kleeft wel aan die beschuldigde voor de rest van zijn leven.