BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Sporteconoom over bloedrode cijfers van onze profclubs: “Corona? Het is niét zo dat ze plots de helft minder verdienden”

Belgisch voetbalNooit doken de cijfers dieper in het rood. De Belgische profclubs leden in het seizoen 2020-2021 een monsterverlies van 139,6 miljoen euro. Geen grote verrassing voor sporteconoom Thomas Peeters, al plaatst hij in zijn analyse belangrijke kanttekeningen.

16 reacties

  • Jos Van De Plas

    2 jaar geleden
    Profvoetballers kunnen hun eigen club redden door een deel van hun loon, waar ze trouwens maar 22% lasten op betalen af staan. Arbeiders die de vuilste jobs doen in Vlaanderen betalen tot 52% lasten op hun loon.
  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    Er is maar 1 ploeg in België waar de spelers hun loon 100% verdienen . De nr.1
  • Jean Donny

    2 jaar geleden
    Sponsering zonder eigenbelang bestaat nergens ook niet in het voetbal.
  • Dirk Van den Bogaert

    2 jaar geleden
    Een aantal mensen hier lijken het verschil niet te kennen tussen verlies en schulden vermoed ik. Uiteraard is de situatie van bepaalde clubs verre van goed of gezond maar de genoteerde verliezen dienen ook in het juiste perspectief gezien te worden. De 29 miljoen van Anderlecht zullen zeker weer pijn doen maar de 13 miljoen verlies van Eupen zijn in feite veel bedreigender voor de kleine club. De 11 miljoen van Antwerp zijn niet eens zo slecht gezien het feit dat er een nieuwe tribune bij staat.
  • john dewit

    2 jaar geleden
    Rsca is op weg naar de top meer niet !