Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG) trekt aan alarmbel over centrale toetsen

Het stedelijk en gemeentelijk onderwijs start een uitzonderlijke procedure op rond de ontwikkeling van de centrale toetsen. Die moeten alle leerlingen vanaf 2024 op vier momenten in hun loopbaan op school afleggen. Maar de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG) zegt “fundamentele bezorgdheden” te hebben. Ook Katholiek Onderwijs Vlaanderen is bezorgd. Dat schrijven De Morgen en de Mediahuis-kranten.

11 reacties

  • Françoise Dupont

    2 jaar geleden
    Net zoals de terugkeerdag bij het rijbewijs, wil den Ben nog iets onozels uitvinden om in de geschiedenisboekjes te komen
  • Gert Van Bunderen

    2 jaar geleden
    Centrale toetsen zijn het middel bij uitstek om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Scholen zullen leerlingen die eigenlijk niet zouden mogen slagen niet meer kunnen laten slagen.
  • Sofie Vanderhoogerheide

    2 jaar geleden
    Ik begrijp niet waarom de resultaten niet geanonimiseerd zouden mogen gedeeld worden en men geen ranking van scholen mag maken? Dat druist natuurlijk in tegen het systeem dat nu gehanteerd wordt in sommige regio's waar men een top drie moet opgeven, zogezegd gelijkwaardig maar wetende dat er grote verschillen zijn in kwaliteit van het aangeboden onderwijs. Dit gegeven zou dan geformaliseerd worden en waarschijnlijk wel tot rechtzaken kunnen leiden want in strijd met vrije keuze onderwijs.
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Wij hebben in ons leven nog nooit de tijd gevonden om aan de alarmbel te trekken, wij werkten.
  • Jean De Grande

    2 jaar geleden
    Het probleem voor de politiek is dat op die manier de verschillende netten op kwaliteit kunnen beoordeeld worden t.o.v. elkaar. In Nederland werkt dit systeem al jaren tot ieders tevredenheid.