Copyright � 2020 Atelier Claar bvba, All Rights Reserved

Brugge geeft negatief advies voor extra verdieping op schoolgebouw Howest

Het stadsbestuur van Brugge heeft een negatief advies gegeven voor het nieuwe schoolgebouw van HOWEST, vlakbij het station. De reden is dat er, in vergelijking met eerdere plannen, een verdieping is toegevoegd aan het gebouw. Maar dat klopt niet volgens Howest. De hogeschool beweert dat de verdiepingen enkel anders genummerd zijn. 

Hogeschool Howest heeft grote bouwplannen aan de achterkant van het station in Brugge. Het wil er een nieuwe campus bouwen voor meer dan 5.000 studenten. De plannen voor het nieuwe gebouw zijn opgemaakt in samenspraak met de stad. Het stadsbestuur was er zelfs bij toen ze zijn voorgesteld. Maar nu, na het openbaar onderzoek, geeft ze ze een negatief advies. 

Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon telt het ontwerp een verdieping meer dan wat er eerst in de plannen stond en dat ziet het stadsbestuur niet zitten. "De campus ligt dan wel buiten de Unesco-bufferzone, waar strenge voorwaarden gelden om te voorkomen dat het historisch centrum wordt ontsierd. Maar ook daar is the sky the limit niet."

Van kelderverdieping gelijkvloers gemaakt

Bij Howest reageert directeur Lode De Geyter verwonderd. Hij ontkent dat het nieuwe ontwerp een extra verdieping telt. "Ik vermoed dat er een misverstand is", zegt hij. "We hebben geen extra bouwlaag toegevoegd. Wel hebben we, op vraag van de brandweer, de nummering van de verdiepingen aangepast. De onderste verdieping telde vroeger als -1. Daar hebben we nu 0 van gemaakt. En dan komt de hoogste verdieping natuurlijk ook 1 hoger uit."

De onderste verdieping was vroeger -1, nu is het de 0-verdieping geworden.
Lode De Geyter, directeur Howest

Project niet tegenhouden

Negatief advies of niet, het is uiteindelijk de provincie West-Vlaanderen die moet beslissen of de vergunning wordt goedgekeurd of niet. Brugge blijft de nieuwe campus op zich ook genegen. "Het is zeker niet onze bedoeling om dit project tegen te houden", verduidelijkt schepen Demon. "We willen enkel goede afspraken. Ik ben er zeker van dat we tot een oplossing zullen komen."   

Copyright � 2020 Atelier Claar bvba, All Rights Reserved

Meest gelezen