© HBvL

© HBvL

thumbnail: null
thumbnail: null

"Ze kennen bij de N-VA duidelijk geen noot van muziek"

Deze foto van Dana Winner publiceren wij als steunbetuiging, om haar een hart onder de riem te steken en een riem onder het hart (beide uitdrukkingen zijn taalkundig correct) na de onverwachte aanval die ze vorig weekend moest ondergaan in Het Belang van Limburg.

Armand Schreurs

Op pagina 4 van de zaterdagkrant beweerde een anoniem N-VA-boegbeeld over Zuhal Demir: “In tegenstelling tot parlementairen als Lies Jans en Karolien Grosemans, die inhoudelijk sterk zijn, heeft Zuhal ook de kracht van het beeld. Als de politiek een schlagerfestival zou zijn, is het alsof je Dana Winner tegenover Laura Lynn programmeert. Ze zingen even goed, maar de laatste heeft die x-factor waar mensen zo van houden.”

Onze klomp brak en tegelijk voelden wij een sneer in het hart. Hoezo? Laura Lynn (al 40 jaar) zou méér betekenen dan Dana Winner, die véél jonger is of tenminste zo lijkt? Wie het boegbeeld is, dat uit zijn nek kletst, willen wij niet weten. Ze kennen in die partij duidelijk geen noot van muziek. (Excuus, wij moeten deze boude stelling relativeren: ze kunnen uiteraard wél allen de Vlaamse Leeuw uit het hoofd meezingen, maar inzake hitparade zijn het allesbehalve toppers. Ze denken voorzeker dat ‘schlagers’ een groep Duitse beenhouwers is.)

Onze Dana Winner heeft een uitgebreid repertoire, waaruit wij bij deze graag citeren: “Geef me je droom vol verlangen, geef me je droom, laat alles anders zijn.” Een tekst die op het lijf is geschreven van elke rechtgeaarde flamingant, die rotsvast in verandering gelooft.

Maar in de plaats van charmezangeres Dana tot rolmodel te promoveren, kiezen ze voor Laura Lynn die scoorde met de song “Je hebt mij duizendmaal belogen”, wat nauwer aansluit bij de politieke zeden van het moment.

Vergeet even alle artiestennamen. Die Sabrina Tack uit het verre Ardooie bij Roeselare zou dus een grotere x-factor bezitten dan Chantal Vanlee, onze mooie stem uit Kermt? Dit kan méér dan één stem kosten voor staatssecretaris Demir. Dat N-VA-boegbeeld moet het dringend over een andere boeg gooien zoveel is zeker.

Eisden-Dorp

Dat de redactie buitenland alstublieft stopt met kritisch over Donald Trump te schrijven. Nooit eerder werd een Amerikaanse president overal in Limburg met zoveel bombarie opgevoerd in carnavalsoptochten. Hij haalde gisteren met vier foto’s de krant en zorgde voor een opstoot van goed humeur, deels door zijn kapsel dat als pruik vlot over de toonbank gaat. In het Maasland verscheen hij opvallend in een stoet met de slogan ‘Make Eisden Dorp great again’. Donald, doe zo voort.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer