Pedro Facon: “Mondmasker kan over enkele weken af bij jongste kinderen in lager, daarna in 5de en 6de leerjaar en daarna in middelbaar”

Coronacommissaris Pedro Facon vindt dat het mondmasker in onze scholen binnenkort op de schop kan, te beginnen over enkele weken met de leerlingen van het eerste tot het vierde leerjaar. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS.

72 reacties

  • Pedro José da Silva

    2 jaar geleden
    Schaf die mondmasker nu maar gewoon af. Die twee extra weken gaan er echt niets aan veranderen. Mocht het ECHT nodig blijken te zijn dan kunnen we nog altijd terug maar hoogstwaarschijnlijk zal dat niet zo zijn.
  • rik casteleyn

    2 jaar geleden
    De barometer heeft nooit gewerkt en zal nooit werken als zelf de ministers hem niet respecteren . Momenteel zitten we nog altijd in code ORANJE maar VDB en De Croo hebben gezegd dat code geel kon ingaan omdat de besmettingen zouden blijven zakken , maar dit is nooit het geval geweest . De ministers respecteren de normen van de barometer niet en moeten nu niet afkomen met mondmaskers ! Eerst de horeca verstrengen maar voor De Croo kan dit niet . Schandalig en Onkunde van De Croo.
  • Leen Strubbe

    2 jaar geleden
    Mijn kinderen vinden het absoluut niet erg om een mondmasker te dragen omdat ze mij (zwakkere persoon) dan ook beschermen. Laat het dan op zijn minst tot aan de krokusvakantie. De eind reizen van de kinderen komen eraan dus hou het dan veilig zodat deze dan op zijn minst kunnen doorgaan voor hen. Elke keer we de goede richting uitgaan worden hier alle remmen losgegooid en is het weer omzeep. Erg toch...ipv nog even door te zetten...
  • Lisa Carpentier

    2 jaar geleden
    Zelfs het kleinste kind kan beseffen dat mondmaskers de verspreidig van druppels indijkt. Gebruik gezond verstand. En een kind een mondmasker laten dragen is geen kindermishandeling. Diegenen die een mondmasker voor kinderen erg vinden, zijn waarschijnlijk mensen die hun kind overdreven pamperen en veel te vrij opvoeden, wacht maar tot die kinderen in de puberteit komen, die ouders zullen er dan wel spijt van hebben.
  • Victor Coekaerts

    2 jaar geleden
    Binnenkort allemaal weer lustig rondhossen en lol trappen in de nachtclubs zonder mondmasker. Binnenkort alle lagere scholen mondmasker af want die jongelingen (ocharme) verspreiden toch niks buiten de school. Maar absoluut een mondmasker in de winkels want de klanten zijn een landelijk gevaar. Mijn oordeel is nu, de corona dan toch wegebt, alleen op het openbaar vervoer nog noodzakelijk. Als je ziet welke groepen allerhande soms opeen gepakt mee toeren. Nog goed voor de griep ook.