De konvooien zouden maandag in Brussel verzamelen.  ©  Reuters

Betoging ‘Konvooi van de Vrijheid ‘wordt in heel België verboden en er komen grenscontroles

Er mag geen Konvooi van de Vrijheid door ons land en door Brussel trekken. Het protest wordt verboden omdat er geen aanvraag werd ingediend. Er komen ook grenscontroles.

blg

Het protest van de vrijheidskonvooien breidt zich uit onder de noemer European Freedom Convoy. Zaterdag wordt er een grote manifestatie verwacht in Parijs en er is ook een oproep om Brussel te overspoelen. Zowel vanuit andere Europese steden als vanuit verschillende provincies in ons land worden routes vastgelegd om op maandag 14 februari in onze hoofdstad te betogen.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) hebben donderdag besloten geen toelating te geven voor de betoging omdat er geen aanvraag werd ingediend. Er komen ook grenscontroles. Dat maken ze bekend in een gezamenlijke persmededeling.

Het Konvooi van de vrijheid ontstond in Canada. Daar legde een protestbeweging van vrachtwagenchauffeurs de hoofdstad Ottawa meer dan een week lam. Het protest was gericht tegen de vaccinatieplicht voor Canadese vrachtwagenchauffeurs die de grens met de VS willen oversteken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER