VRT/RV/Pieter-Jan Van Stockstraeten
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT/RV/Pieter-Jan Van Stockstraeten

BV's over homofobie: "Sommigen beweren dat homo zijn een ziekte is. Anno 2022 is dat nog steeds de harde realiteit”

Showbizz“Hoe stevig ik ook in mijn schoenen sta, ik zou ineenkrimpen.” Een nieuwe, harde verhaallijn in ‘Thuis’, waarin gaybashers het gemunt hebben op Niels (Wannes Lacroix) en Joren (Mathieu Carpentier), maakt heel wat gevoelens los bij enkele homoseksuele BV’s. Ze vertellen of ze zelf al met agressie te maken kregen en of de verhaallijn in ‘Thuis’ een verschil kan maken. “Dit brengt het probleem tot in de huiskamers.”

7 reacties

  • Erik Verhaert

    2 jaar geleden
    homo’s - lesbiennes - Gender-neutraal - biseksueel - wat of wie. Vraag me af of dit niet gewoon kan zonder er constant reclame voor te maken. Ik vind dat iedereen mag/moet zijn wie hij is zonder meer. Maar ik krijg wel het gevoel dat elk anders zijn dan andere moet verdedigd worden. In bijna elke reclame wordt het bijna op onnatuurlijk wijze opgevoerd. Geeft op die manier eerder het gevoel dat het anders zijn echt wel anders is. Te veel positieve discriminatie = te veel negatieve discriminatie
  • Jef Denijs

    2 jaar geleden
    Meestal liggen godsdiensten aan de basis van al deze uitwassen. Als mensen erdoor beïnvloed geraken, zijn ze tot veel in staat.
  • walter aerts

    2 jaar geleden
    Als ieder mens elkaar eens met rust liet de wereld zou er anders uitzien, ofwelleg uw hand op uw hoofd en zie eens goed wie er onder zit en beoordeel dan iemand anders
  • lieve rigo

    2 jaar geleden
    Vraag mij af waarom het voor velen personen zo moeilijk is om andere in hun waarde te laten? Persoonlijk heb ik er nooit moeite mee gehad hoe iemand anders is in tegendeel heb heel wat "andere" in mijn kennissenkring en vind dat een verrijking.
  • Ruben Beylemans

    2 jaar geleden
    Voor mij is iedereen hetzelfde. Het is je eigen keuze die je hierin maakt en waarbij jezelf in goed voelt. Niemand anders kan daar over oordelen.