Coronacommissaris Pedro Facon
Volledig scherm
Coronacommissaris Pedro Facon © BELGA

PCR-testen kosten drie miljoen euro per dag in ons land. Coronacommissaris Pedro Facon: “Tijd voor verandering”

Coronacommissaris Pedro Facon vindt dat het tijd wordt om uit te zoeken welke teststrategie de beste is in de strijd tegen Covid-19. Nu besteedt ons land elke dag bijna drie miljoen euro aan PCR-testen. Facon vindt dat we ons moeten afvragen hoe doeltreffend dit is. “Hoog tijd voor verandering”, zegt hij.

41 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Zou toch graag die rekenmachines eens zien waar de overheid mee werkt? En eigenlijk best eerst hun prijsafspraken want die bedragen die zij bekendmaken zijn steeds ver buiten proportie. Onlangs nog. 44 MILJOEN gaan ze uitgeven om de website Mypension te verbeteren. En dan zeggen ze dat er geen geld is voor pensioenen.
  • Marc Hayen

    2 jaar geleden
    Dat is dus 90 miljoen euro per maand, ze overwegen een indexsprong dan valt makkelijk te betalen dus is er geen probleem. Nadeel zal zijn dat er uiteindelijk veel gepensioneerden boeltje zullen verkopen en hun pensioen elders uitgeven. Die testen door iedereen zelf laten betalen komt ons goedkoper uit dan een indexsprong dat blijft levenslang een financiële aderlating op het huishoudbudget.
  • Valentijn Jacobs

    2 jaar geleden
    We hebben ons al blauw betaald aan die testen, 8 euro per stuk, kunnen alleen terecht bij de plaatselijke apotheker, of een taxi nemen, waarom krijgen er zovelen een gratis test en wij als zeventigers moeten ze kopen van ons pensioentje, en die Facon wat is dat ? is dat een dokter of een kabinetsmedewerker, is het terug de vriendjes van de vrienden ?
  • Gaston Foubert

    2 jaar geleden
    @Dirk Van Den Bossche, gratis vaccinatie? Gratis bestaat niet, voor die 'vaccins' betalen ook de niet gevaxten. En deze testen zijn volgens de uitvinder ervan voor 97% onbetrouwbaar, weggesmeten geld zoals voor de 'vaccins'.
  • Van helshoecht Lisette

    2 jaar geleden
    Geld kan geen probleem zijn prijs van testen zit al in onze energiefactuur dus niet zeuren mr Facon van heel de crisis heb je er ook niet veel van terecht gebracht