Flip Franssen

Leuven verkozen tot één van de vijf topbestemmingen in Europa en laat zo Rome en Londen achter zich

Leuven is met 48.000 stemmen uit 77 landen verkozen tot één van de vijf topbestemmingen van Europa in 2022. Leuven krijgt daarmee de titel "European Best Destination" en laat zelfs steden als Rome en Londen achter zich. 

Ieder jaar wordt een lijst met beste Europese toeristische bestemmingen samengesteld door European Best Destinations (EBD) en EDEN Network, een initiatief van de Europese Commissie. Leuven stond als enige Belgische bestemming op die lijst en werd geselecteerd omwille van het rijke historische en culturele erfgoed, de vele evenementen, groene plekken en het gevarieerde aanbod aan restaurants en shops. 

De voorbije weken kon iedereen online stemmen op zijn favoriete Europese bestemming op de lijst. Leuven kreeg 48.000 stemmen uit 77 verschillende landen. En daarmee staat de stad op de vijfde plaats, voor steden als Rome en Londen. De Sloveense hoofdstad Ljubljana staat op nummer één. Marbella in Spanje en Amiens in Frankrijk eindigden tweede en derde. Op de vierde plek prijkt Plovdiv in Bulgarije. 

Dat Leuven zo'n schitterend resultaat behaalt, maakt mij erg trots

Burgemeester Mohamed Ridouani

Het is de eerste keer dat een Belgische stad zo hoog scoort en daar is burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) natuurlijk erg blij mee. “Dat Leuven zo’n schitterend resultaat behaalt, maakt mij erg trots. Ik wil iedereen die op onze stad gestemd heeft dan ook uitdrukkelijk bedanken. Bij EBD omschrijft men Leuven als een betrokken stad waar alles mogelijk lijkt. Er valt heel wat te beleven in Leuven, in een unieke historische setting. We delen dit graag met al onze bezoekers uit binnen- en buitenland. Steeds van harte welkom dus in Leuven”, zegt Ridouani.

Meest gelezen