Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews
Volledig scherm
© Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Prof KU Leuven legt uit waarom hij (con)federatie met vier deelstaten niet ziet zitten

Politoloog Bart Maddens (KU Leuven) vindt het niet aangewezen dat België zou omgevormd worden tot een (con)federatie met vier deelstaten. In de gemengde commissie Staatshervorming van Kamer en Senaat brak hij vandaag een lans voor een versterkte samenwerking tussen Brussel en Vlaanderen.

44 reacties

  • An Peeters

    2 jaar geleden
    Belgie heeft nooit gefunctioneerd , NOOIT. En op de huidige manier is dit helemaal een schandaal : Vlaanderen betaalt nog steeds veruit het grootste deel van de rekeningen, een werkende Vlaming betaalt jaarlijks meer dan 1000 euro meer belastingen dan een Waal. Op deze manier kan het niet en is een confederale staat wel beter.
  • Kurt Decloedt

    2 jaar geleden
    In Vlaanderen is het almaar duurder (capaciteitstarief, slimme elekmeter, autostrades flitspalen,...) Als je ziet hoe daadkrachtig de Vlaamse regering is in deze corona-crisis zou ik stellen dat 1 regering goed zou zijn. 1 land, 1 regering zoals vele 'normale' landen. Weg met die geldverslindende Vlaamse Regering, Waalse, Brusselse. Nu 6 regeringen, misschien moeten we gaan voor 16 regeringen, elke provincie één.
  • John Duvilers

    2 jaar geleden
    1 land en 1 regering
  • Tine Leut

    2 jaar geleden
    Hoe meer verdeling, hoe meer vetpotten. In welk ander land zie je deze onzin? En vertel niet dat Zwitserland ook een confederale staat is want dat klopt niet. Men heeft het geprobeerd met de confederatie Helvetia maar dat is al lang verleden tijd omdat het niet werkt.
  • Dirk Jansen

    2 jaar geleden
    Men mag deelstaten maken zo veel men wil , het grote probleem is het cordon . Een regering met enkel politiek correct denkende politiekers kan nooit werken ! Ook in een regering moet men diversiteit hebben en mensen hebben die op tafel kloppen , dat hebben we niet meer ! Ze zijn allemaal bang voor hun postjes !