BELGA/Instagram
Volledig scherm
© BELGA/Instagram

Hanne Desmet schaatst naar brons en krijgt meteen koning Filip aan de lijn: “Geweldig na seizoen waarin ik me vaak superslecht voelde”

WinterspelenHanne Desmet heeft ons land een eerste Belgische medaille bezorgd op de Olympische Winterspelen in Peking. De 25-jarige shorttrackster werd derde op de 1.000 meter. Desmet profiteerde van een valpartij in de laatste ronde om naar brons te schaatsen. Het is de zevende medaille op de Winterspelen ooit voor ons land. “Ik ben heel erg blij”, reageerde Desmet, die al snel koning Filip aan de lijn kreeg.

52 reacties

  • Polutnik Ronald

    2 jaar geleden
    Nu gaat Hanne zeker nog beter schaatsen met dat telefoontje en contact met de Filipke koning der Belgen .
  • Ron Claxon

    2 jaar geleden
    Prachtige prestatie Hanne! Mooi van de koning de hij meeleeft, en ook even de tijd neemt om haar te bellen.
  • Dirk Verstraete

    2 jaar geleden
    Herman Van Arendonk perfecte analyse. Ieder land met zijn tradities en speciale sporten. Als schaatsende belg ben je in het verkeerde land geboren en moeten we het doen met wekelijkse verplaatsingen naar Nederland. Velen beseffen dan niet dat ouders met hun kinderen niet zomaar even elke week zoveel uren en kms moeten afleggen om wat aan deftig ijs te kunnen komen om deftig te trainen. Dus dat Nederland dan meer medailles haalt heeft ook daar mee te maken.
  • Peter Van houwenis

    2 jaar geleden
    Toppie
  • Herman Van Arendonk

    2 jaar geleden
    Jos Dedecker: Schaatsen is in Nederland net zo heilig als veldrijden in Belgie. Het verschil zit niet alleen in het topsportklimaat, het gaat ook om traditie, sponsors, en beleving van deze sport. Om de zelfde reden zitten een stuk of vijf sterke Nederlandse veldrijdsters bij een Belgische ploeg. Proficiat Hanne (en Suzanne).