Onze reporter rijdt mee in vrijheidskonvooi op weg naar Parijs: “We zijn hier om onze vrijheden te verdedigen en gaan ook naar Brussel”

Ondanks het ingestelde verbod zijn vandaag vanuit heel Frankrijk voertuigen op weg naar Parijs om te protesteren tegen de coronamaatregelen. VTM Nieuws-journalist Klaas Danneel rijdt mee in een van de zogenaamde vrijheidskonvooien en polste bij enkele deelnemers naar hun motieven. “We zijn hier om onze vrijheden te verdedigen, want vandaag worden er allerlei wetten geschonden.” De optocht is ook in ons land verboden, maar daar hebben de actievoerders geen oren naar. “We gaan ook naar Brussel”, klinkt het in VTM Nieuws.

46 reacties

  • Kirsten De Laet

    2 jaar geleden
    Ja inderdaad discriminatie @Dietrich Van Helder. Want uzelf laten platspuiten en lekprikken om op vakantie te mogen, uit er te gaan etc. is geen vrijheid maar dictatuur mijn beste. Mijn steun hebben de truckers volledig, wie niet begrijpt wat er speelt is een vogel voor de kat. 500.000 mensen zijn op dit moment aan het 'virus' overleden wereldwijd, op acht MILJARD bewoners. Dat is amper 1 op 10. Moet men daarom zo lelijk doen en nieuwe wetten creëren welke onze vrijheden drastisch beperken?!
  • Johnny Wynants

    2 jaar geleden
    De betoging van de Google en FB adepten...
  • Philip Dezuttere

    2 jaar geleden
    @Bervoets dodelijkste virus in 100 jaar? Google eens en misschien besef je dan welke onzin je uitkraamt. COVID bij risco patiënten 12,5%. AIDS in de 80´s 50% en zo zijn er nog een paar. En voor de meeste hier vooral niet zelf nadenken en doen wat papa staat je oplegt en de MSM zomaar geloven want ze hebben het beste met je voor. Na 2 jaar al miljarden naar pizfer maar nog geen bed extra gecreëerd. Er is zelf nog niet de intentie om dit te doen. Vooral niet zelf nadenken
  • Ian Vandenbossche

    2 jaar geleden
    Auto's en vrachtwagens zijn perfect herkenbaar, dus meestal ook wie er in zit. 0,01% gaat het land dus blokkeren en daarmee 99,99% van de mensen pesten. Graag harde maatregelen. Bulldozers inzetten. Als er schade is aan hun auto's en vrachtwagens, so be IT! Betoging was verboden.
  • Freddy Van Groens

    2 jaar geleden
    Ik verstaan echt niet wie is hier niet vrij? Mogen ze niet buiten? Mogen ze iets niet doen? Wat dan? De mensen zijn zo opgefok dat ze niet meer weten over wat ze hebben, Die virus is zeker niet weg en de overleden stijgen nog altijd!