Xavier (12) zit nog steeds elke dag drie uur op de bus
Volledig scherm
PREMIUM
Xavier (12) zit nog steeds elke dag drie uur op de bus © Olivier Gaillez

Ondanks de vele beloftes: Xavier Gaillez (12) zit nog steeds elke dag drie uur op de pendelbus

Leuven/TervurenEindelijk goed nieuws voor de kinderen in het buitengewoon onderwijs. De schrijnende pendeltijden, waarbij ze soms urenlang doen over de busrit van en naar school, zouden volgens minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) definitief van de baan zijn, dankzij een budget van 11 miljoen en de inzet van bijkomende minibussen en taxi’s. Uiterlijk na de kerstvakantie. Of toch zeker tegen het einde van januari. 

18 reacties

  • Myriam Bauwens

    2 jaar geleden
    Alle al eens nagedacht wat dit kost om de kinderen gratis nr school te brengen. Chauffeur en busbegeleider plus nu nog dure diesel. Wie betaald dit ? Juist de werkmensen niet de die die stempelen of van OCMW leven. Veel kinderen die langer dan 1 uur per dag op de bus zitten, vallen dan ook in slaap op de bus. Daar denken jullie ook niet aan. Buschauffeurs zijn een knelpunt beroep, de chauffeur hebben dus ook een loon volgens de uren dat ze rijden, sommige hebben een 19 uren contract.!!
  • Astrid Huyghe

    2 jaar geleden
    Eerlijk, wat is het nut om zo’n kinderen uberhaupt naar school te sturen ?
  • Anne Geerts

    2 jaar geleden
    Thimoty en Eveline, ik denk dat jullie niet kunnen oordelen over anderen. Je weet niet hoe de situatie bij hen thuis is.
  • Willy Bouwens

    2 jaar geleden
    Wij gaan onze zoon ‘s avonds van school halen anders hier ook een 3 uur op de bus waar je normaar een half uur over doet . Al 18 jaar lang .
  • Maartje Nieuwboter

    2 jaar geleden
    De beloftes van Lydia Peeters kennen we inmiddels al. De teller zou ook gegarandeerd blijven terugdraaien. Juist ja... Ik geloof geen enkele belofte of 'garantie' meer als ze uit de mond van een vLD-er komt.