De regenboogbanken staan op dezelfde plek als waar kunstschilder Joseph Coosemans de Molenvijver schilderde. © Chris Nelis

Regenboogbanken in Molenvijverpark: “Iedereen moet zich thuisvoelen in Genk, ongeacht gender of geaardheid”

GENK -

In het Molenvijverpark in Genk werden vrijdagnamiddag twee regenboogbanken in gebruik genomen. Na het regenboogpad op de Dieplaan is dit het tweede initiatief waarmee de stad gendergelijkheid onderschrijft.

De banken zijn het werk van de leerlingen van de afdeling Schrijnwerkerij en Metaal van Buso De Richter. “Ze hebben het onderstel en het bovenstel gemaakt en alles ook geverfd”, zegt leerkracht Rudolf Peeters. “Alle leerlingen hebben hun uiterste best gedaan en het resultaat mag er zijn.”

Schepen voor Samenleven Anniek Nagels (CD&V) gaf het officiële moment kleur: “We willen dat iedereen, ongeacht welke seksuele geaardheid of genderidentiteit, zich thuis voelt in onze stad. Bedoeling is dat we een veilige omgeving creëren en dat doen we ook door te tonen dat we holebi- en transgendervriendelijk zijn. Een leuk weetje is dat de regenboogbanken op exact dezelfde plaats staan als waar kunstenaar Joseph Coosemans eind 19de eeuw zijn ezel neerpootte om er de prachtige Molenvijver te schilderen.” (cn)