©  Politiezone Antwerpen

Professionele wietplantage ontmanteld in Ekeren, drie verdachten aangehouden

Ekeren -

De recherche van de Antwerpse politie heeft donderdagavond een grote cannabisplantage ontdekt in het centrum van Ekeren. Duizend planten werden in beslag genomen, drie verdachten zitten in de cel.

Speurders hielden het pand in het centrum van Ekeren al een tijdje in de gaten nadat een de politie een melding gekregen had dat er mogelijk een cannabisplantage was geïnstalleerd. Al snel merkten de speurders van de lokale recherche van de politiezone Antwerpen een Nederlands voertuig op waarvan de inzittenden geregeld voor korte bezoekjes het gebouw binnen- en buiten gingen.

“Op donderdagavond werd na het opmerken van hetzelfde voertuig een huiszoeking uitgevoerd”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “In de garage werden in totaal 1.008 cannabisplanten aangetroffen. De plantage was verdeeld over twee kamers en was professioneel ingericht. Er waren drie verdachten aanwezig die werden gearresteerd.”

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe lang de plantage al actief was en of er nog betrokkenen voortvluchtig zijn. De onderzoeksrechter heeft twee Nederlanders van 34 en 41 en een Pool van 38 aangehouden, zij verschijnen begin volgende week voor de raadkamer.

sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER