Nutteloze Borden van A: een tijdreiziger uit de vorige eeuw

Creatieve duizendpoot Kamiel De Bruyne (29) plaatst wekelijks een nieuw Nutteloos Bordje op een Antwerpse gevel. Wij volgen hem daarbij. Vandaag is een woning in de Floraliënlaan in Berchem aan de beurt.

Dankzij ons weekendmagazine citta en Gazet van Antwerpen zal Kamiel De Bruyne wekelijks een nieuw Nutteloos Bordje plaatsen in het straatbeeld. “Ik laat me inspireren door de eigenaars en locaties waar de bordjes terechtkomen”, zegt hij. “Maar soms komt het bordje volledig uit mijn fantasie en slaat het eigenlijk nergens op.”

“Myriam Verbeke en haar familie wonen al twee generaties in dit mooie huis op de Floraliënlaan in Berchem. Maar halverwege vorige eeuw leefde een andere bijzondere bewoner in het pand, tenminste volgens een bordje aan de gevel. Van 1976 tot 1952 zou er in Myriams huis een tijdreiziger gewoond hebben. Vandaag heeft de Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden tijd gevonden om die bijzondere gebeurtenis te herinneren met een bordje. Zelf is Myriam naar eigen zeggen niet altijd goed mee met de tijd. ‘Zeker als het over technische snufjes gaat’, lacht ze.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Nutteloze Borden