© ID/ photo agency

Waarom u ook in maart niet van elektriciteit- en gastoevoer afgesloten mag worden

Tot en met 31 maart mogen de distributienetbeheerders huishoudens niet afsluiten van elektriciteit- en gastoevoer. De zogenaamde winterperiode loopt eigenlijk af op 1 maart, maar Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) heeft die nu met een maand verlengd. Hij baseert zich daarvoor op de weersvoorspellingen.

Gedurende de winter mag de toevoer van elektriciteit en gas niet worden afgesloten van 1 december tot 1 maart. Dat is zo bepaald in het Energiebesluit. De distributienetbeheerders mogen klanten in deze periode niet afsluiten van elektriciteit of aardgas, behalve dan in uitzonderlijke gevallen, wanneer de veiligheid dat vereist of wanneer er sprake is van fraude of leegstand.

Op basis van de weersvoorspellingen besliste minister Tommelein om deze periode te verlengen tot en met 31 maart. “Hiermee willen we voorkomen dat mensen letterlijk in de kou komen te zitten”, zegt Tommelein.

Een normale verlenging is voorzien voor veertien dagen. De minister heeft evenwel beslist om de periode te verlengen met 31 dagen. Zo wordt er meer zekerheid gecreëerd voor de burger en administratieve stabiliteit voor de OCMW ‘s.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer