Premier De Croo op de persconferentie na afloop van het overlegcomité.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo op de persconferentie na afloop van het overlegcomité. © Photonews

ONZE OPINIE. Tijd voor code optimisme

Hebt u ook die kriebel in uw buik gevoeld toen we na het Overlegcomité te horen kregen dat we naar code oranje en versoepelingen gaan? Corona is het waarschijnlijk niet, want het virus neemt nu elke week met dubbele cijfers af. Politici durven die kriebel - na het ‘rijk der vrijheid’ van vorig jaar - bijna niet meer te benoemen. Verder dan “vrijer, gemoedelijker en feestelijker” kwam de premier niet, naast ook een aantal waarschuwingen. Maar laten we het zelf maar voluit doen. Die kriebel is optimisme, en er zijn meer redenen dan ooit om het te omarmen.

16 reacties

  • Eddy Jans

    2 jaar geleden
    Hoe kun je ook maar enigszins een beetje optimistisch zijn als je elke dag moet vaststellen dat het grootste deel van de bevolking verarmt door een overheid die steeds inhaliger is om cadeautjes uit te delen aan zij die het niet nodig hebben. De goed nieuws show die de premier maakt van zijn persconferenties begint gewoon irritant te worden.
  • xavier Houzet

    2 jaar geleden
    Zolang vivaldi aan het roer staat is er geen reden tot optimisme.
  • Peter Maas maas

    2 jaar geleden
    onder al dit scherm doen ze hun werk erg goed. hoeveel de prijzen van alles stijgen. brandstofprijzen zijn gestegen. de voedselprijzen zijn sterk gestegen, maar om de een of andere reden stijgen de salarissen niet zoals de prijzen voor alles. de rijken worden rijker, en de midden- en arme klasse armer en verliezen al hun spaargeld.
  • Norbert Corten

    2 jaar geleden
    Dat er maar weer geen zware kater volgt zoals de vorige keer, nu staan ze weer te dringen om het goede nieuws te verkondigen moest het tij nu weer keren en slechter worden dan is het weer voor de virologen en wetenschappers.
  • Jean Eeckelaers

    2 jaar geleden
    Tijd voor code nieuwe verkiezingen