Premier De Croo: “Begin maart kijken of we naar code geel kunnen gaan”

“We zullen een veel luchtigere lente meemaken, maar we mogen niet vergeten dat zeer veel zal afhangen van ons gedrag.” Dat zei premier Alexander De Croo na afloop van het Overlegcomité, waar hij bevestigde dat we overschakelen naar code oranje op de coronabarometer. Bij VTM Nieuws blikte hij ook vooruit. “Ook de experten gaan ervan uit dat de situatie stap per stap zal verbeteren. Begin maart kunnen we dan kijken of we kunnen overschakelen op code geel.”

33 reacties

  • Jan Schrauwen

    2 jaar geleden
    Volgens De Wever tegen de krokusvakantie al in geel, dat is binnen 14 dagen, volgens federaal kunnen ze er begin maart al eens over praten. Het opbod is weeral begonnen, kan iedereen nu eens bij de eigen leest blijven en stoppen met mekaar constant in de wielen rijden. Persoonlijk zou ik zeggen laat oranje eerst nog maar over de krokusvakantie waaien en bekijk dan eerst de feiten.
  • Leona DE Marez

    2 jaar geleden
    Het CST atest is er enkel om te bewijzen dat je gevaccineerd bent. Het is geen bewijs dat je corona vrij ben, op dat moment. Van mij mogen ze het van morgen afschaffen.
  • An Peeters

    2 jaar geleden
    Hopelijk valt Vivaldi in maart, zou het beste zijn voor de middenklasse en alle burgers. Beleid van vivaldi is een ramp !
  • vanaeken jokke

    2 jaar geleden
    Hopelijk kom je begin maart zeggen dat Vivaldi gevallen is de slechtste regering ooit.Alle jullie kiesbeloften vallen na 2024 hoe kunnen we er jullie op afrekenen.
  • Jan Van Rompaey

    2 jaar geleden
    Onbekwame leider. Weg er mee !