Peter Foley is in nauwe schoentjes gekomen.  ©  AFP

Amerikaanse snowboardcoach beschuldigd van seksueel wangedrag: “Hij maakt naaktfoto’s van vrouwelijke atleten”

De Amerikaanse ski- en snowboardbond onderzoekt de aantijgingen van een voormalige snowboardster aan het adres van coach Peter Foley, die aanwezig is bij de Olympische Spelen in Peking. Callan Chythlook-Sifsof heeft Foley op Instagram beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Bron: BELGA

“Peter Foley maakt al meer dan tien jaar naaktfoto’s van vrouwelijke atleten”, beweert Chythlook-Sifsof. “Ik kan niet naar nog een Olympische Spelen kijken zonder dit publiekelijk te zeggen.” De coach zou in 2014 ook seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt naar haar en een teamgenote, toen ze 17 jaar oud was.

De snowboardster beschuldigde ook Hagen Kearney, een Amerikaan die in Peking aan de snowboardcross meedeed, van racisme. Hij zou haar ook hebben lastiggevallen. “Ik zal dit soort dingen niet stil houden. Er was bizar gedrag over de hele linie. De mensen die ik heb genoemd, hebben zich openlijk ‘giftig’ gedragen en de waarheid is dat de cultuur in het team dit gedrag beschermde”, postte Chythlook-Sifsof.

De ski- en snowboardbond liet weten op de hoogte te zijn van de aantijgingen. “We nemen deze beschuldigingen zeer serieus en we zullen ze onderzoeken”, luidde een verklaring.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  Getty Images via AFP

 ©  Getty Images via AFP

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer