Op bezoek in Ischgl
Volledig scherm
PREMIUM
Op bezoek in Ischgl © Wannes Nimmegeers

REPORTAGE. Op bezoek in Ischgl, het ‘Ibiza van de Alpen’ waar corona een attractie is geworden: “Is dat hier, het epicentrum van Covid?”

Ischgl, vroeger het Ibiza van de Alpen maar nu vooral bekend als de coronabroeihaard van 2020, herleeft stapsgewijs. De beruchte après-skihut waar één barman toen het hele dorp besmette, is vandaag een ideale plek voor selfies geworden en de knaldrang klinkt luider dan ooit - zeker bij de Vlamingen. “Je mag eigenlijk niet dansen. Maar als je weet waar je moet zijn, kan je feesten.”

9 reacties

  • Dirk Delaere

    2 jaar geleden
    @mark, Ischgl is dan misschien een mekka, maar zeker niet van skisport! Gemeenschappelijk zuipen en grollen is namelijk geen sport! Het skiën is in Ischgl hoogstens het voorwendsel.
  • marc van de poel

    2 jaar geleden
    @Emmanuel : Ischgl is al decennialang het Mekka (noem het Compostella als U wilt) van de skisport en de après-ski. Die Corona uitbraak twee jaar geleden zal daar niks aan veranderen. Zonder dat voorval, was de doorbraak van dat virus er ook wel gekomen, geloof me gerust. Landen als Mexico en Brazilië hebben samen 1.000.000 geregistreerde doden zonder dat er één enkele inwoner van die landen in Ischgl ging skiën.
  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    Plezant heeft een andere definitie dan wat ik waarneem !
  • Patrick Vandeputte

    2 jaar geleden
    Dit zegt alles over de ingesteldheid, de mentaliteit en het moreel verval van velen.
  • PHILIPPUS DE GEEST

    2 jaar geleden
    En daar na weer het zelfde , met dank aan die feest vierders , zoals na het kerstverlof.
  1. Hof besluit dat straf van 20 jaar cel voor R. Kelly terecht is

    Hof besluit dat straf van 20 jaar cel voor R. Kelly terecht is

    De straf van twintig jaar cel voor R. Kelly voor kinderporno en afpersing is terecht. Dat oordeelt het hof in Chicago in het hoger beroep dat diende, meldt ABC News. Kelly werd in 2021 schuldig bevonden aan onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en meisjes te misbruiken. De voormalige zanger werd daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig jaar. Kelly werd later in Chicago veroordeeld tot nog eens twintig jaar cel. De Amerikaan ging tegen beide uitspraken in beroep.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Israël geeft gijzelaarsdeal laatste kans: “Anders invasie Rafah”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Israël geeft gijzelaars­deal laatste kans: “Anders invasie Rafah”

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de crisis in het Midden-Oosten. De VS en 17 andere landen roepen op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn donderdag een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en diens zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement.