Leuvense gevangenis dag zonder water: Civiele Bescherming bracht 5.000 liter als noodoplossing

 ©  Geert Van de Velde

Door een zeer ernstig waterlek zat de gevangenis van Leuven-Centraal van vrijdagvoormiddag tot zaterdagnamiddag zonder water. Gedetineerden konden zich niet wassen of douchen, en er kon ook niet gekookt worden. De Civiele Bescherming is zaterdag met een noodoplossing gekomen door 5.000 liter water te brengen, zodat alle gevangenen drinkbaar water hebben. Een aannemer heeft voor een tijdelijke oplossing gezorgd, met steun van de brandweer waardoor de gevangenis zaterdagnamiddag weer over warm water beschikte.

Marc Klifman en Dirk Coosemans

Het incident gebeurde vrijdagochtend in de Centrale Gevangenis van Leuven. Door een zeer ernstig waterlek kwam de inrichting deels onder water te staan. Het water was intussen naar de rioleringen gelopen, maar door het lek kwam er geen druppel meer door de kraan. De gedetineerden konden zich daardoor niet wassen of douchen. Ook de wasserij was buiten dienst en er kkon zelfs niet gekookt worden. “Er is meteen crisisoverleg geweest tussen het hoofdbestuur van de gevangenis, de lokale directie en de Regie der Gebouwen om zo snel mogelijk een oplossing te hebben”, bevestigt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen. “De plaats en de oorzaak van het lek werden onderzocht en er is onmiddellijk een aannemer gevraagd om zicht te krijgen op het probleem.” Een aannemer heeft in de loop van zaterdag voor een tijdelijke oplossing gezorgd, met steun van de brandweer waardoor de gevangenis weer over water beschikt.

De Civiele Bescherming kwam zaterdag ook een noodoplossing gekomen door 5.000 liter water te brengen zodat alle gedetineerden drinkbaar water hebben. Ondanks het incident is de nacht van vrijdag op zaterdag rustig verlopen in de gevangenis. Het waterlek zal maandag pas structureel worden aangepakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen