Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht © BELGA

Met viroloog Steven Van Gucht door het doolhof van de mondmaskerregels: “Dit is geen wetenschap meer”

Geen Overlegcomité zonder verwarrende maatregelen en deze keer zijn het de mondmaskerregels die de wenkbrauwen doen fronsen. Zo mag je op café zonder mondmasker tegen elkaar aanschurken, maar in de cinema is een mondmasker wel verplicht. Vanaf zaterdag 19 februari gaan de nieuwe regels in, dus vroegen we viroloog Steven Van Gucht om verheldering. Al is het voor de viroloog ditmaal ook niet eenvoudig: “Er zijn maar twee simpele oplossingen: ofwel draagt niemand een mondmasker, ofwel draagt iedereen het overal”. We overlopen samen met de viroloog de regels.

158 reacties

  • Chris Verberne

    2 jaar geleden
    Hier in Botswana is "mijn masker... mijn vrijheid". Iedereen draagt hier overal zijn/haar mondmasker met als resultaat dat de besmettingen tot minder dan 800 per 4 dagen gedaald zijn. Zelfs Tsepi van 2 jaar draagt zonder problemen zijn maskertje. Hier telt elk mensenleven, zeker de meest kwetsbaren. Zijn de Belgen nu zulke egoïsten geworden dat voor het eigenbelang gerust een paar (onbekende) mensen mogen sterven? Je moet maar bij die 0,2% zijn niet!?! Ik ben beschaamd Belg te zijn!
  • Wendy Vandereyken

    2 jaar geleden
    Ik lig niet meer van wakker van dat virus en coronagedoe, maar wel van de hoge energieprijzen en het leven wat steeds duurder wordt.
  • ben Verschuren

    2 jaar geleden
    Alles los net zoals in de beschaafde landen van Europa, hier loopt men weer achter natuurlijk. Wie het nodig acht kan nog steeds een masker dragen. 99,8 van de bevolking heeft weinig of geen last van het virus, waarom moet de grote meerderheid zich aanpassen aan de 0,2%?
  • Davy Capri

    2 jaar geleden
    Dat het mondmasker beter werkt dan het vaccin tegen besmetting als het correct gedragen word is zeker. Waar en hoe het masker juist moet worden gedragen is een andere kwestie!
  • rik casteleyn

    2 jaar geleden
    Zou beter niet meer vertellen wat de ministers willen horen en ons duidelijk informatie geven over de opkomende variant en ons zeker de juiste cijfers geven en GEEN manipulatie meer . Hoeveel op intensieve , doden , opnames en besmettingen in werkelijkheid . Op Sciensano zijn de cijfers verschillend van diegene dat ze doorgeven op VTM en dat zijn niet de juiste cijfers ! ZIJN veel hoger !!!!!!!