Man steekt dakloze in brand aan Brusselse zuidstation op de dag dat hij de gevangenis mocht verlaten

 ©  Sudinfo

Aan het Brusselse Zuidstation heeft een man, die net uit de gevangenis komt, vrijdagnacht een dakloze man in brand gestoken. Het slachtoffer verkeert nog steeds in levensgevaar, maar zijn toestand is stabiel.

sgg, gjs

Volgens Sudinfo gaat het om de 34-jarige Poolse Wieslaw R.D. die vrijdag de gevangenis van Sint-Gillis mocht verlaten. Hij had 8 maanden in preventieve hechtenis gezeten voor een reeks diefstallen. De man zou om 3.30 uur ’s nachts aan het Zuidstation in Brussel met een aansteker een dakloze man in brand hebben gestoken. Die man lag daar te slapen. Hij raakte ernstig gewond en moest naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek gebracht worden. Hij verkeert nog altijd in levensgevaar, maar zijn toestand is wel stabiel.

Het parket bevestigt het incident, dat vastgelegd werd door bewakingscamera’s. De verdachte kon niet lang na de feiten geïdentificeerd en gearresteerd worden. “Hij is zaterdag in de loop van de dag verhoord en zal zondag ter beschikking van de onderzoeksrechter worden gesteld”, klinkt het. Er is een onderzoek ingesteld voor poging doodslag, de omstandigheden worden nu in kaart gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen