Radio 2

Woning beschoten in Wilrijk: "Onderzoek of er link is met drugsmilieu"

Afgelopen nacht is een woning beschoten in Wilrijk. Onbekenden openden het vuur op een appartementsgebouw in de Gemzenstraat. Drie kogels vlogen door de inkomdeur. Niemand raakte gewond, het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart. 

Zondagochtend merkte een inwoner van het appartementsgebouw drie kogelinslagen in de glazen deur van de inkomhal. Niemand raakte gewond, van de daders is geen spoor. 

Het parket is meteen ter plaatse gekomen om onderzoek uit te voeren. Dat vertelt Lieselotte Claessens van het parket van Antwerpen: "De buurtbewoner die de beschoten deur heeft opgemerkt, heeft meteen de politie gebeld. Het laboratorium en de federale gerechtelijke politie zijn ter plaatse gegaan om sporenonderzoek uit te voeren. We wachten op die resultaten."

Link met eerdere explosies?

Het parket onderzoekt nu of er een link is met het drugsmilieu in Antwerpen waar de afgelopen maanden verschillende ontploffingen waren van granaten, vuurwerk of molotovcocktails. "Daarvoor is het inderdaad nog te vroeg, maar het is zeker een belangrijk element in het onderzoek."

Het parket heeft intussen een onderzoeksrechter gevorderd voor "vernieling van afsluiting" en "inbreuken op de wapenwet". 

Videospeler inladen...

Meest gelezen