Archieffoto ter illustratie

Politie komt straatrace op het spoor in Rekkem, parket trekt 33 rijbewijzen in

Het parket van Kortrijk heeft het rijbewijs ingetrokken van 33 automobilisten die gisteren deelnamen aan een straatrace op de transportzone LAR in Rekkem bij Menen. Dat gebeurde na een tip van een buurtbewoner. De politie ging ter plaatse en kon, met de hulp van extra ploegen, de straatracers identificeren. Ze zijn allemaal voor 15 dagen hun rijbewijs kwijt.

Zaterdag belde een buurtbewoner de politie om te zeggen dat er opnieuw overlast was in de buurt van de transportzone LAR. Dat is een bedrijfsterrein in de Menense deelgemeente Rekkem. Een anonieme ploeg ging ter plaatse en stelde vast dat de informatie van de tipgever klopte en dat er inderdaad een straatrace op til stond. Onmiddellijk werden bijkomende ploegen, onder andere uit Moeskroen, opgetrommeld om de omgeving hermetisch af te sluiten. Enkele bestuurders probeerden nog te ontkomen maar werden gevat. 

Uiteindelijk slaagde de politie er in om 33 straatracers te identificeren. Daarvan bleken 18 bestuurders nog geen twee jaar hun rijbewijs te hebben.  Niemand was onder invloed van alcohol. De 33 automobilisten moesten hun rijbewijs meteen inleveren voor een periode van 15 dagen. 

Patsergedrag aanpakken

De politie is tevreden over het resultaat van de actie omdat het niet alleen een goed signaal is naar het grote publiek toe maar ook omdat op die manier bestuurders bestraft worden omdat ze anderen aanzetten tot onveilig rijgedrag.

in Menen is er al langer overlast door straatracers. Dinsdag geeft de politie meer uitleg bij de actie en hoe Menen het gedrag van patsers aanpakt. 

Meest gelezen