Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl.
Minicharlottetaartjes met frambozenmousse
Voor 2 personen, 25 min. bereidingstijd + koelen
Dit heb je nodig:
• 1 blaadje gelatine • 100 g frambozen • 15 g kristalsuiker • 1 el citroensap • 60 ml slagroom • 2 ronde koekjes (met diameter 6 à 7 cm) • 18 à 20 lange vingers • 80 g bessenmix • poedersuiker
Zo ga je te werk:
1. Week het blaadje gelatine 5 minuten in koud water. Mix de frambozen glad. Giet en duw door een zeef en vang de frambozenpuree op. Verwarm de puree met de suiker en het citroensap. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit, knijp de gelatine uit en laat smelten in de warme puree. Laat afkoelen.
2. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig onder de afgekoelde frambozenpuree. Schep in een spuitzak.
3. Zet 2 kookringen met diameter 7 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een koekje in. Dit vormt de bodem van de charlotte. Snij één kant van de lange vingers recht. Schik ze, met de rechte kant onderaan en de suikerkant naar buiten, rechtop in de kookringen. Vul ze voor 3/4de met de frambozenmousse en zet minstens 1 uur in de koelkast.
4. Werk de charlottetaartjes af met de gemixte bessen en eventueel wat poedersuiker.
TIP: Je kan de taartjes ook vullen met de helft frambozenmousse en de helft bramenmousse.
Liefdestaartje met aardbeien
Voor 2 personen, 20 min. bereidingstijd + koelen
Dit heb je nodig:
Voor de taartbodempjes:
• 50 g zandkoekjes • handvol pistachenoten • 40 g boter, gesmolten
Voor de vulling en afwerking:
• 60 g witte chocolade • enkele druppels rozenwater • 60 ml room • 8 aardbeien • 1 el aardbeienconfituur/gelei • scheutje warm water
Zo ga je te werk:
1. Doe de koekjes in een blender en mix fijn. Blend ook de pistachenoten fijn. Meng de koekjeskruimels onder de pistachenoten en voeg de boter toe. Meng alles goed onder elkaar. Verdeel dit mengsel over een taartvormpje met diameter 12 cm en duw goed aan, ook aan de randen. Zet minstens een half uur koel zodat de boter terug kan opstijven.
2. Smelt de witte chocolade met het rozenwater 1 minuut in de microgolfoven. Laat wat afkoelen. Mix de room lobbig. Spatel de room voorzichtig onder de witte chocolade. Vul hiermee het taartvormpje.
3. Snij de aardbeien in dunne plakjes. Schik ze dakpans- en cirkelgewijs op de witte chocolade zodat er een roos ontstaat.
4. Roer de aardbeienconfituur los met het warme water en bestrijk er de bovenkant van het taartje mee. Zet 10 minuten koel. Haal uit de vorm en serveer meteen.
TIP: Wees zuinig met het rozenwater. Eén of twee druppeltjes zijn voldoende voor een subtiele smaak.
Rode cheesecake met rode besjes
Voor 2 personen, 1u30 min. bereidingstijd
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
• 100 g bloem • 1 tl bakpoeder • 1 el cacaopoeder • 100 g fijne suiker • snuf zout • 110 g boter, op kamertemperatuur • 2 eieren • 4 tl rode kleurstof • ½ tl vanille-extract • 2 tl melk
Voor de cheesecaketopping:
• 300 g roomkaas, op kamertemperatuur • 2 eieren, op kamertemperatuur • 60 g fijne suiker • 1 tl vanille-extract • 2 el gevriesdroogde frambozen • 100 g rode besjes
Zo ga je te werk:
1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder en cacaopoeder. Voeg de suiker en het zout toe en meng alles. Voeg nu de boter en de eieren toe en mix 1 minuut.
2. Meng de rode kleurstof en het vanille-extract onder de melk en spatel onder het beslag. Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Zet 30 minuten in de oven.
3. Mix de roomkaas met de eieren, de suiker en het vanille-extract romig. Giet voorzichtig over de cake. Zet de taart nog eens 45 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat de taart rustig in de oven afkoelen.
4. Mix de gevriesdroogde frambozen fijn. Werk de taart af met de besjes en bestrooi met de gevriesdroogde frambozen.
TIP: de gevriesdroogde frambozen geven het taartje een extra zoetzure toets. Je vindt ze in de meeste grote supermarkten.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Livios
Zo gebruik je je wasmachine en droogkast slimmer: “Het kost je iets meer, maar je bespaart ermee op de lange termijn”
Wie besparingen op de energiefactuur zoekt, neemt best een kijkje in de waskamer. We gebruiken de wasmachine en de droogkast vaak en die toestellen vertegenwoordigen dan ook een noemenswaardig deel van je energieverbruik. Hoe gebruik je ze op de meest energiezuinige manier? Bouwsite Livios vroeg het aan Arjan Hoffer van Bosch en Siemens. -
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
Het gebeurt meer dan je denkt: je komt bij je geparkeerde voertuig en ziet dat er een ferme deuk of kras in zit. Maar van de automobilist, e-stepper of fietser die tegen je wagen reed, is geen enkel spoor. Dekt je verzekering die schade? En wat moet je allemaal doen om ‘klacht tegen onbekenden’ in te dienen? Independer.be legt het uit. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Gouden Giro2
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts