Een vrachtwagen van de 'Freedom Convoy Belgium' op parking C van de Heizel.
Volledig scherm
Een vrachtwagen van de 'Freedom Convoy Belgium' op parking C van de Heizel. © Dieter Nijs

Brussel zet zich schrap voor betoging van ‘vrijheidskonvooi’, politie sluit E40 af komende van Leuven

BrusselAan iedereen die vandaag niet noodzakelijk in Brussel moet zijn, raadt de politie aan om het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Ring rond Brussel te vermijden. Wie toch in de hoofdstad moet zijn, verplaatst zich best met het openbaar vervoer. Dit in verband met het uit honderden voertuigen bestaande vrijheidskonvooi dat protesteert tegen de coronamaatregelen. Een deel van het konvooi is gisteravond al in ons land aangekomen en heeft zich op parking C van de Heizel verzameld. Inmiddels heeft de politie ook de E40 van Luik richting Brussel, ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe afgesloten. 

219 reacties

  • Roel Hendrickx

    2 jaar geleden
    Vorige reactie van Rik Casteleyn 100% correct MAAR gelukkig mij persoonlijk geen probleem t.o.v. andere medische.
  • rik casteleyn

    2 jaar geleden
    Het is de politie die de files veroorzaakt door overal versperringen te plaatsen en niet de betogers ! Autostrades en toegangswegen versperren waar geen kat te zien is . Duidelijk weer de verkeerde beslissing van Annelies Verlinden . Wreedzame betogers beboeten is tegen alle wetten en politie die nutteloos barricades opsteld is een teken van onmacht . Nachtwerk , word dat goed betaald ?
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Mensen die zeggen dat ze vrij zijn dwalen. Je mag nergens heen zonder cst. Over welke vrijheid hebben jullie het? Er was een vrije keuze en daaraan hangen geen voorwaarden vast. De pas was er enkel om het reizen mogelijk te maken in volle crisis, maar wordt nu misbruikt om een restaurant binnen te mogen. Over dat soort vrijheden gaat het, niet over helemaal geen maatregelen willen. Dat framen is echt belachelijk.
  • phil smedts

    2 jaar geleden
    Konvooi van de vrijheid noemen ze zich, terwijl ze net de vrijheid van anderen afnemen door steden te bezetten, ervoor te zorgen dat mensen niet op hun werk geraken en geen inkomen hebben, en door zich te verzetten tegen vaccinatie, ervoor te zorgen dat de virusmaatregelen net langer van kracht moeten blijven. En dat alles om eens lustig overal de boel op stelten te kunnen zetten, en misschien een spoor van vervuiling en vernieling achter te laten.
  • Ronny Toch

    2 jaar geleden
    Wat ik geleerd heb uit de beelden is ,wanneer er een opstand moest komen in Europa de ordehandhavers er zouden op schieten net zoals in Wit Rusland