Myriam demonstreert haar talent als ‘bellemadam’. © Vtm

Mechelse ‘bellemadam’ Myriam Sips steelt de show in ‘Dat Eet Dan Gelukkig Zijn’: “Ik ben een ADHD’er avant la lettre”

Mechelen -

Bockie De Repper onder tafel praten? De Mechelse ‘bellemadam’, ofwel stadsomroepster, Myriam Sips (67) doet het met gemak in het tv-programma Dat Eet Dan Gelukkig Zijn. “Als je mij geen vragen stelt, blijf ik maar ratelen”, zegt ze.

Tom Vets

Myriam Sips, al bijna 8 jaar bellemadam, is vanavond met haar man te zien in het VTM 2-programma waarin Aalstenaar Bockie De Repper bij mensen over de vloer komt, met hen babbelt en mee aan tafel schuift tijdens het eten. Deze keer gaat hij uitsluitend op bezoek bij Mechelaars.

“Het was geweldig plezant. Zulke toffe mensen”, vertelt Myriam over Bockie en de crew. “Maar ik heb geen flauw idee hoe ze bij mij terecht kwamen. Op een dag kreeg ik telefoon van een redactrice die zei dat ze een programma over eten en drinken maakten. En ze wou langskomen voor een voorgesprekje. Ze vroeg of we een aperitief dronken en wat we daarna aten. Zo kwam het ter sprake dat mijn man geweldige soep maakt. Zo hebben mijn man en ik later beslist om voor de opnames uiensoep te maken. Een geweldig toeval, want we wisten op voorhand niet dat er iemand uit de ajuinenstad zou langskomen.”

Fan

De ontvangst was meteen een schot in roos. “Ik deed de deur nog maar open of ik herkende Bockie meteen omdat hij de avond ervoor in De Slimste Mens zat. Al zijn we al langer fan van Bockie. Van zenuwen was absoluut geen sprake, al was ik verrast dat het Bockie was. Maar geen kwaad woord over hem. Hij is een lieve, zachte man. Ik heb hem achteraf gezegd dat, als hij ooit nog eens in Mechelen komt en dan te diep in het glas kijkt, hij altijd bij me mag langskomen aan de Auwegemvaart om te overnachten. De logeerkamer zal in orde gebracht worden. Hij vroeg zelfs achteraf om met mij mee op de foto te gaan, zo tof vond hij het.”

Als aperitief schonk Myriam cava in voor zichzelf en voor haar man een Duvel. “Waarop Bockie vroeg of we ook Ricard in huis hadden. Gelukkig had ik nog een fles staan die wellicht reeds meer dan een jaar geleden was gekocht. Hij schonk zijn glas goed vol, al snel voelde hij de alcohol zijn werk doen.”

Bijzonder verzoek

Voor het gezelschap aan tafel ging, had Myriam een bijzonder verzoek. “Ik wou absoluut zien wat er bij Bockie onder zijn petje zat. En dan vraag ik dat. Ik ben nogal een plezante. Misschien komt dat omdat ik in mijn leven al heel wat meemaakte. Dan maak je al gauw de klik in je hoofd om nog meer te genieten van de gewone dingen des levens. Ik probeer van de tijd die me rest het beste te maken.”

De kijker zal al gauw in de gaten krijgen dat Myriam de show naar zich toetrekt. “Ik herinner me nog dat Bockie op een gegeven moment zegt dat het eigenlijk zijn programma is. Waarop ik antwoordde dat hij vragen moest stellen. Anders blijf ik maar verder tateren. Mijn man houdt zich altijd op de achtergrond. Die is het tegengestelde van mij. Ik ben een ADHD’er avant la lettre.”

Myriam is in Mechelen een bekend als ‘de Bellemadam’. ©  evb

Uiteindelijk komt ook nog ter sprake dat Myriam en haar man geregeld op een naturistencamping vertoeven. “Ik heb geen enkel probleem om daarover te vertellen. Tenslotte worden we allemaal naakt geboren. En Ik heb vroeger op mijn werk in de nachtverzorging ook nog honderden mensen gewassen nadat ze overleden waren. Naakt zijn is geen ziekte.”

Een puntje van kritiek van Myriam tijdens het eten: “Ik had zijn bord soep nog niet op tafel gezet of Bockie vroeg al of er zout was. Daar kan ik niet goed tegen, als men niet eerst proeft. Maar hij heeft zijn zoutvaatje gekregen. Uiteindelijk is er ook veel gemalen Emmentaler in zijn soep gedropt.”

Myriam is lyrisch over de opnames. “Het is gewoon positieve televisie, niet te onnozel. Over gewone mensen in gewone situaties.”

Dat Eet Dan Gelukkig Zijn, VTM 2, 21.45u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER