Hongkongers staan aan te schuiven voor een coronatest.
Volledig scherm
Hongkongers staan aan te schuiven voor een coronatest. © REUTERS

LIVE. Omikron doet gezondheidssysteem Hongkong kraken: besmette inwoners kunnen niet meer allemaal geïsoleerd worden

Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist om aan het einde van de week over te schakelen op de oranje fase van de coronabarometer. Die terugschakeling betekent onder meer heropening van het nachtleven en dat er geen sluitingsuur meer is voor de horeca. Ook de mondmaskerplicht wordt dan versoepeld. Lees alle ontwikkelingen en beslissingen van het Overlegcomité in onze liveblog.

16 reacties

  • Marc Spandel

    2 jaar geleden
    Ook in een dictatuur speelt dat 'ze' nooit genoeg hebben en steeds méér onderdrukken om hun 'winst' te proberen verhogen. Hier is het druppeltje gecreëerd dat de Chinese dictatuur- emmer deed overlopen. Er worden zoveel onschuldigen gestraft, dat er te weinig plaats, en personeel is om hen te kunnen straffen (boemerang- effect)!
  • Kelly Verlinden

    2 jaar geleden
    Gratis bestaat niet beste Denil. Je internetradio kan je niet beluisteren zonder voor je stroom te betalen of een toestel te kopen. Je freeware programma's zitten vol met advertenties. Alles wat je opnoemt, daar heb je iets voor nodig wat niet gratis is. Je kan gratis buiten op een bank gaan zitten. Dat is het dan ook.
  • Guido Allegaert

    2 jaar geleden
    Zelfs met zonnepanelen op je dak is het genieten van zonlicht niet meer gratis.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Gratis bestaat wel, frans Venloo. Je kan gratis naar duizenden internet-radio's luisteren. Gratis de Wikipedia raadplegen. Een beter en gratis besturingssysteem installeren dan betalen voor Windows of MacOs. Gratis goede freeware programma's draaien. Volledig compatibel met MsOffice of even goed dan de dure Adobe software. Zelfs gratis ademen kan nog. Of dat nog lang duurt met onze regeringen is wel niet zo zeker.
  • Robert Thomassen

    2 jaar geleden
    Gunter Verleyen dienstbetoon is allang passé. Volksvertegenwoordigers komen niet meer op voor de gewone burger. Inderdaad zijn er andere belangrijke zaken en zijn de frustraties van de burger fait divers.