Uber wil betaling in crypto aanvaarden

In een interview laat Dara Khosrowshahi de CEO van Uber, weten serieuze plannen te hebben om Uber-gebruikers tarieven in digitale activa te laten betalen, zonder een exacte datum bekend te maken. Hij voegde eraan toe dat er binnen het bedrijf “de hele tijd” gesprekken zijn over cryptocurrencies.

Kwestie van tijd

De CEO van Uber wees bovendien op uitdagingen als vervuiling en de prijs. Hij zei dat “als het uitwisselingsmechanisme minder duur en milieuvriendelijker wordt” het bedrijf “absoluut” verder zal gaan met digitale valuta, en dat ze “crypto absoluut in de gaten houden.”

Volgens Khosrowshahi is het een kwestie van tijd vooraleer Uber crypto gaat accepteren, maar dit is volgens hem nog niet het juiste moment. De CEO zei ondertussen dat ze meer langetermijndoelen hebben nu de rentetarieven en “inflatieverwachtingen aan het stijgen zijn.”

Enkele grote bedrijven zijn al begonnen met het accepteren van cryptocurrency-betalingen.

De digitale betalingen gigant, PayPal, was een van de eerste crypto gebruikers in de wereld. PayPal stapte in sep 2014 aan boord van Bitcoin. Kort na PayPal adopteerde Microsoft Bitcoin in december 2014, zelfs toen cryptocurrencies nog grotendeels onbekend waren.

Het eerste grote merk dat Bitcoin accepteerde was Overstock. De Amerikaanse internetretailer adopteerde Bitcoin bijna negen maanden voor PayPal. Volgens een rapport van CNN uit 2018 is Overstock “in principe nu een cryptobedrijf.”

Meer