Teslabaas Elon Musk.
Volledig scherm
Teslabaas Elon Musk. © REUTERS

Tesla moet verplicht functie uitschakelen die bestuurders buiten rijdende auto scheetgeluiden laat afspelen, Musk boos op ‘fun police’

Tesla moet in de VS bij meer dan 500.000 auto’s zijn bekende ‘Boombox’-feature herroepen. Dat is een functie die bestuurders toelaat om buiten het voertuig onder meer een scheet, het geluid van een mekkerende geit of pakweg het bekende deuntje van ‘La Cucaracha’ te laten afspelen. Teslabaas Elon Musk reageert op Twitter geïrriteerd na de beslissing van verkeersveiligheidsautoriteit NHTSA. Hij noemt het een terugroeping van de ‘fun police’.

17 reacties

  • Willy Stinissen

    2 jaar geleden
    Als je dan bedenkt dat de overheid fiscale voordelen verleent aan die EV in zijn geheel, dus ook die gadgets en luxe, dan kan je toch de eerlijkheid van dat voordeel in vraag stellen. Uiteindelijk betaalt iemand die zich geen EV kan veroorloven mee aan die onzinnige dingen via de belastingen.
  • Heinz Rumes

    2 jaar geleden
    En maar elektrisch rijden, wat mij verwonderd is dat noch het koningshuis noch onze politiekers elektrisch rijden, en ook de ministers van Groen rijden niet elektrisch dat noem ik hypocrisie.
  • Jonas Vdreysen

    2 jaar geleden
    Jammer dat deze fantastische feature uitgeschakeld wordt. Die extraatjes zijn altijd wel leuk haha.
  • Evi Hofkens

    2 jaar geleden
    Er wordt juist geen niets herroepen, dat is van vroeger van de oude brandstofwagen. Alle aanpassingen gebeuren met OTA (over the air) updates. Wifi (of hotspot) verbinden, downloaden, installeren et voilà, nieuwe software en features (plus fixes).
  • freddy vandersmissen

    2 jaar geleden
    Zoiets bestond in de 80' ook al met het geluid van een koe . Werd toen verboden wegens veel te veel ongevallen. Hij zou beter zijn auto's het geluid van ECHTE auto's (benzine of diesel) laten imiteren want nu hoor je niet als er zo een koekendoos achter u aankomt. Er zullen nog veel ongevallen gebeuren met die rommel.