Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Maxime Petit

Btw-verlaging op elektriciteit op losse schroeven: Raad van State waarschuwt voor discriminatie van 165.000 bewoners van woonzorgcentra

De Raad van State stuurt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) terug naar de ontwerptafel over de geplande btw-verlaging. Het probleem: volgens de Raad dreigt discriminatie wanneer de 165.000 bewoners van woonzorgcentra in België geen fiscale tegemoetkoming krijgen voor de stijgende energieprijzen. De sector overweegt naar het Grondwettelijk Hof te stappen als de regering geen rekening houdt met hun verzuchtingen.

162 reacties

  • Hilde Heddebauw

    2 jaar geleden
    Kan iemand ons eens zeggen wat de kost per inwoner is voor al onze regeringen, inclusief personeel, kantoren, chauffeurs, auto's, etc... Als we daarop eens zouden beginnen te besparen! Dan blijft er mss nog iets over om onze energiekosten te minderen.
  • ward Dewinter

    2 jaar geleden
    @Stefanie van Dijk : men krijgt 100€ korting op de factuur per elektriciteitsmeter ! Rusthuisbewoners hebben geen individuele meter dus krijgen geen korting, maar het elektriciteitsverbruik wordt wel doorgerekend in de dagprijs .Vandaar de discriminatie !
  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    Dus het rusthuis krijgt die verlaging wat betekend dat de bewoners iets meer moeten bijbetalen dan zonder die btw verlaging...is toch precies hetzelfde idee als voor de andere mensen? Waar zit die discriminatie dan? of krijgt het rusthuis geen verlaging omdat ze al geen btw betalen, dan is het toch net andersom
  • nicole desseyn

    2 jaar geleden
    De bewoners hebben geen contract met de leveranciers dit gaat via het rusthuis zodus gaan die mensen niets krijgen van korting het gaat in de zakken van het rusthuis belanden!
  • ward Dewinter

    2 jaar geleden
    Een rusthuis is nu al onbetaalbaar voor de meeste ouderen .Er moet dringend iets aan gedaan worden .Waar zit mijnheer de minister BEKE ?