Het café in de grotten van Kanne

Politie ontdekt zelfgemaakt café met tooghangers in grotten van Kanne: "Levensgevaarlijk en strikt verboden"

De politie heeft afgelopen weekend indringers gevonden in de grotten van Kanne, die er een soort van café gebouwd hadden. De grotten zijn verboden terrein en de aanwezige personen kregen een boete.

Vrijdagavond kwam er een melding bij de politie binnen dat er zich mensen zouden bevinden in de grotten, ondanks het uitdrukkelijk toegangsverbod. Na een half uur klauter- en klimwerk, vond de politie diep in de grotten een soort van café. Er was een Nederlander van 40 jaar aanwezig en ook een Nederlands gezin, met een kind en een baby. “Hier ging het om een gedeelte na de instorting en die plaats wordt niet wekelijks bezocht. Dat soort café moet er dus al een tijdje gestaan hebben: we vonden er tafeltjes en stoeltjes en een toog.” zegt korpschef Dirk Claes.

Levensgevaarlijk

De grotten in het talud van het Albertkanaal bestaan voornamelijk uit gangen die deels ingestort zijn waardoor het levensgevaarlijk is om deze te betreden. “Mensen die dit doen beseffen niet waarmee ze bezig zijn. Het is levensgevaarlijk en strikt verboden om erin te gaan”, gaat de korpschef verder. “Het gaat ons niet om de boetes, wel om de enorme risico's die iemand neemt wanneer die in de grotten gaat. Maar ook om de veiligheid van de hulpverleners wanneer er zich iets voordoet.”

Er bleken ook nog 2 mannen in het bezit te zijn van een gebruikershoeveelheid marihuana. De drugs werden in beslag genomen. De aanwezigen kregen een pv.

Meest gelezen