De naam van het café is een knipoog naar hoe het ‘mooie’ café slecht te bereiken is.
Volledig scherm
PREMIUM
De naam van het café is een knipoog naar hoe het ‘mooie’ café slecht te bereiken is. © BIHORI

Het meest inventieve, maar illegale café van het land: “Dit is gewoon levensgevaarlijk”

Riemst“Onbegrijpelijk dat hier een gezin mét een baby rondliep.” Vensters, tafels, stoelen en zelfs een toog van mergelblokken en flesjes bier als versiering. Agenten konden hun ogen niet geloven toen ze in de groeves van Riemst een café ontdekten, inclusief barman. “Boven de deur hing zelfs de naam van hun zaak", zegt politiekorpschef Dirk Claes, die wijst op het instortingsgevaar én risico op verloren lopen.

  1. DE VERZAMELAAR. Bij Nico (73) reis je door de geschiedenis van Tongeren, ‘s lands oudste stad: “Toen een oud-burgemeester stierf, mocht ik al zijn spullen hebben”
    PREMIUM

    DE VERZAME­LAAR. Bij Nico (73) reis je door de geschiede­nis van Tongeren, ‘s lands oudste stad: “Toen een oud-burgemees­ter stierf, mocht ik al zijn spullen hebben”

    “Ik moest nog één Belgische bajonet hebben, maar die kostte maar liefst 90.000 frank.” Dus besloot Nico Olislagers (73) uit Tongeren om zijn wapenverzameling achterwege te laten en zich te focussen op alles wat met de oudste stad van België te maken heeft. Als zoon van een moeder uit Lanaken en een vader uit Borgloon is hij geen rasechte Tongenaar, maar hij mag zich na al die jaren zeker zo noemen. Zijn volledige kelder en delen van zijn huis zijn ingepalmd. “Toch koester ik nog één droom”, vertelt Nico. Wij gingen langs in het minimuseum bij Nico thuis.
    Tongeren
  2. Camille creëert eigen make-uplijn, samen met Hasselts beautymerk RiGorgeous

    Camille creëert eigen ma­ke-up­lijn, samen met Hasselts beautymerk RiGorgeous

    Inspelend op kwalitatieve huidverzorging bij jongeren en kinderen, een trend die al een tijdje hot is op TikTok en Instagram, lanceert de populaire 22-jarige zangeres en actrice Camille (Dhont) deze week haar eigen make-uplijn. Voor deze eigen lijn werkte Camille samen met Hasselts beautyonderneemster Caroline Rigo (RiGorgeous) en het team van Cent Pur Cent. De producten zijn allemaal vernoemd naar liedjes van Camille.
    Hasselt