© Politie Antwerpen 

Politie vat 17-jarige dealer na kilometer hardlopen

De Antwerpse politie heeft zaterdag een minderjarige drugsdealer gevat. Na een kilometer hardlopen met de politie op de hielen werd de 17-jarige alsnog ingerekend.

jtp

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid kreeg de jongeman in de gaten toen hij contact maakte met twee vermoedelijke klanten aan het Hof van Mols. “Toen de politie wilde overgaan tot controle, zette de vermoedelijke dealer het op een lopen”, aldus de politie, die hem na een kilometer lopen toch kon inrekenen. “De 17-jarige was in het bezit van 36 gram cannabis, verdeeld in verschillende dosissen. Hij komt omwille van zijn leeftijd bij de jeugdrechter.”

In de Nationalestraat werd zaterdagmiddag dan weer een 18-jarige jongeman die verdacht wordt van drugshandel in de boeien geslagen. “Het WOT West zag een man die heel kort een café aan de Nationalestraat binnen en buiten ging. Gezien het vermoeden dat de man binnen drugs had verkocht, is hij gecontroleerd”, zegt de politie, die vervolgens ook een huiszoeking deed.

Daarbij nam de politie cash geld, twee telefoons, 43,7 gram hasjiesj, een kleine hoeveelheid cannabis en een beetje cocaïne in beslag. “De verdachte van 18 jaar is gearresteerd en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER