Meer dan 660 koppels zijn op Valentijnsdag in het huwelijksbootje gestapt tijdens een grote collectieve ceremonie in een wijk in Mexico-Stad.
Volledig scherm
Meer dan 660 koppels zijn op Valentijnsdag in het huwelijksbootje gestapt tijdens een grote collectieve ceremonie in een wijk in Mexico-Stad. © AFP

Meer dan 660 Mexicaanse koppels stappen tegelijkertijd in het huwelijksbootje op valentijn

Meer dan 660 koppels zijn op Valentijnsdag in het huwelijksbootje gestapt tijdens een grote collectieve ceremonie in een wijk in Mexico-Stad. De ceremonie wordt sinds 2013 elk jaar georganiseerd door het district Ciudad Nezahualcoyotl, in het oosten van de Mexicaanse hoofdstad. Stellen die de verbintenis willen aangaan kunnen zo profiteren van een aantal voordelen, zoals een gratis huwelijksakte.

  1. Oekraïense stad Tsjasiv Jar wankelt, terwijl Poetin aast op trofee: “Zeer onwaarschijnlijk dat Russen grote steden zullen veroveren”
    Play
    11

    Oekraïense stad Tsjasiv Jar wankelt, terwijl Poetin aast op trofee: “Zeer onwaar­schijn­lijk dat Russen grote steden zullen veroveren”

    Er wordt momenteel hard gevochten om Tsjasiv Jar in het oosten van Oekraïne. Russische troepen belegeren het stadje onophoudelijk en zouden een artillerie-overwicht hebben van tien tegen één. Zowel Oekraïense als Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen houden er rekening mee dat Tsjasiv Jar valt en dat de Russen daarna nog meer terrein winnen. Maar een echt grote trofee zou er voorlopig niet inzitten. Hoewel de Russische president Vladimir Poetin die wel kan gebruiken.
  2. Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewapen? Kolonel Housen: “Hele samenleving platgelegd, zonder miljoenen doden”
    PREMIUM
    93

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewa­pen? Kolonel Housen: “Hele samenle­ving platgelegd, zonder miljoenen doden”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”