Meteen na je rijexamen je rijbewijs aanvragen in het examencentrum? Binnenkort mogelijk proefproject in onder meer Houthalen-Helchteren 

Als alles goed gaat, kan je in de toekomst mogelijk meteen na je rijexamen je rijbewijs aanvragen in het examencentrum zonder dat je daarvoor naar het gemeentehuis moet.  Het afhalen van het rijbewijs zou wel nog in het gemeentehuis moeten gebeuren.

In het kader van "Gemeente zonder gemeentehuis"van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers diende Houthalen-Helchteren een projectvoorstel in om je rijbewijs meteen na je rijexamen te kunnen aanvragen in het examencentrum. Het project kreeg 23.414 euro subsidie en de initiatiefnemers gaan nu onderzoeken of een proefproject mogelijk is. Als het initiatief haalbaar blijkt, wordt het mogelijk uitgebreid naar de rest van Vlaanderen. 

“Vandaag moet je de aanvraag voor je rijbewijs doen in het gemeentehuis. Maar in ons projectidee kan je, wanneer je slaagt voor je rijexamen, die aanvraag meteen doen en betalen in het rijexamencentrum. Daarna kan je je rijbewijs gaan afhalen in het gemeentehuis”, zegt burgemeester Alain Yzermans (Vooruit-Groen-Plus) van Houthalen-Helchteren. “Op die manier proberen we de administratieve rompslomp te verminderen en de vereenvoudiging aan de loketten te bevorderen.”

Meest gelezen