Teslabaas Elon Musk.
Volledig scherm
Teslabaas Elon Musk. © AP

Elon Musk schonk eind vorig jaar bijna 6 miljard dollar aan Tesla-aandelen aan goed doel

Elon Musk, oprichter en topman van Tesla, heeft tussen 19 en 29 november 2021 in totaal meer dan 5 miljoen aandelen van 's werelds meest waardevolle autofabrikant gedoneerd aan een goed doel. Die donatie was liefst 5,7 miljard dollar of omgerekend ruim 5 miljard euro waard, gebaseerd op de slotkoersen van de Tesla-aandelen op de vijf dagen dat hij de aandelen schonk. 

8 reacties

  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Honger wordt niet veroorzaakt door vermeende overbevolking, maar door gewapende conflicten, corruptie en natuurrampen, niet zelden klimaatgerelateerd. Eén kind-politiek leidt tot extreme vergrijzing, en kan de toestand alleen maar erger maken. Wie te oud is om nog te werken, heeft wel nog voedsel nodig, maar kan er geen meer produceren. In China hebben ze dat geprobeerd, en daar hebben ze er al dik spijt van.
  • John Stahl

    2 jaar geleden
    Hij maakt wel bekend dat het aan een goed doel is geschonken, maar welk goed doel mogen we echter niet weten. Het zou mij niet verwonderen dat hij een Foundation heeft opgericht, het daaraan heeft geschonken, volledig aftrekbaar van de belastingen. Alle extreem rijken gebruiken die truk om geen belastingen te moeten betalen.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Een wereld waarin armen afhankelijk zijn van liefdadigheid en goede doelen is een wereld waarin armoede en extreme ongelijkheid in stand gehouden worden. Met superieure en inferieure mensen. En met liefdadigheid kopen rijken alleen maar hun geweten vrij.
  • Johan Vloermans

    2 jaar geleden
    Kijk naar al het goede dat ik doe. Ik ben toch zo'n wereld verbeteraar. Buiten dan mensen een eerlijk loon betalen en hun vakbonden laten vormen. Maar goed...
  • Paul Andreas

    2 jaar geleden
    Toch liever Musk dan Zuckerberg