CD&V wil strengere straffen voor geweld tegen voetbalstewards

 ©  BELGA

CD&V wil de minimumstraf op geweld tegen hulpverleners en stewards in voetbalstadions verdubbelen. Dat kondigt Kamerlid Franky Demon dinsdag aan in een persbericht.

Bron: BELGA

“Stewards en hulpverleners hebben een zware, vaak ondankbare job om de veiligheid in en rond de stadions te handhaven. Dat doen ze bijvoorbeeld door controles uit te voeren op toeschouwers, geweld aan te pakken, maar ook hulp te verlenen bij ongevallen. In deze taak verdienen ook zij optimaal beschermd te worden. Agressie tegen deze stewards is onaanvaardbaar”, stelt Demon.

Demon heeft een wetsvoorstel klaar dat geweld tegen hulpverleners en stewards in voetbalstadions bestraft met een administratieve geldboete van minimaal 1.000 euro en minstens twee jaar stadionverbod. Zo zou dit geweld op hetzelfde niveau bestraft worden als voor het onrechtmatig betreden van het voetbalveld. De maximale straffen, een geldboete van 5.000 euro en een stadionverbod van 5 jaar, zouden ongewijzigd blijven.

Het voorstel komt bovenop een wetsontwerp dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) aan het klaarstomen is en dat de minimumstraffen voor het binnenbrengen en gebruiken van pyrotechnische middelen in de stadions optrekt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen