©  BELGA

Beringenaar slaat vrouw dubbele kaakbeenbreuk in parking Dusartplein

Hasselt -

Een Beringenaar riskeert een jaar cel, waarvan een deel met uitstel, voor een knokpartij in de ondergrondse parking van het Dusartplein in Hasselt. Een jonge vrouw liep twee breuken in de onderkaak op.

De feiten dateren van eind 2018. Na een avondje stappen ontstond er rond drie uur een ruzie tussen de Beringenaar en de vrouw. Ze wilde niet met hem, maar met een ander gezelschap mee naar huis. De jonge vrouw kreeg een vuistslag.

Haar advocate Kim Pissera vroeg om een schadevergoeding van 14.800 euro. “Ze draagt nog altijd de gevolgen van de vechtpartij. Mijn cliënte is nog steeds zeer angstig in een ondergrondse parking.”

Zinloos geweld

De procureur sprak over zinloos geweld en ernstige feiten. “Hij kon het niet verkroppen dat het slachtoffer niet met hem wou meegaan, dus gebruikte de beschuldigde zijn vuisten. Dat de man dronken was, kan geen rechtvaardiging zijn. Ik vraag een jaar cel, maar kan leven met een deel uitstel onder voorwaarden.”

Advocaat Philippe Warnants nam het op voor de beklaagde en betwistte de vuistslag niet. “Een noodlottige slag in het aangezicht. Buiten wat leefloon heeft de man, die door zijn ouders aan de kant is gezet, geen inkomen. Ik vraag u om hem de opschorting van straf te verlenen.”

Vonnis op 15 maart.  (GeHo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer